Avapeole järgneb riburada väiksemaid üritusi terve nädalavahetuse jooksul. Laupäeva õhtul mängitakse muusikat Logomos, kunagisest industriaalhoonest ümber ehitatud hallis, kus hakkavad toimuma Turu 2011 suured sõud ja näitused. Esimesena astuvad lavale kohalikud lemmikud, lauljad Michael Monroe, Tommi Läntinen ja Jussu. Õhtu naelaks nimetavad soomlased aga oma popi- ja rokilegendi Hectori esinemist. Džässilikumaks muudavad õhkkonna Tuomo koos Emma Salokoskiga ning Briti souli- ja funkigrupp The Brand New Heavies, kes on ennast 20 aasta järel spetsiaalselt Turu ürituse jaoks kokku võtnud.

Eile turuväljakul avatud valgustuskunstniku Ilkka Paloniemi skulptuur, mis koosneb vaiamasinast ning helendavast sambast, on vaid üks paljudest valgusinstallatsioonidest, mis peaksid Turu talvel juunikuiselt valgeks tegema.

Näiteks avanes eile Turu raudteejaama jalakäijate sillal Tommi Grönlundi ja Petteri Nisuneni valguskunsti projekt, mida saadab ühe kuulsama soome muusiku, duost Pan Sonic tuntud Mika Vainio komponeeritud heliriba.

Põnevaid näitusi

Pühapäeval avatakse Logomos kaks huvitavat näitust. „Alice imedemaal” toob publiku ette rahvusvahelise seltskonna foto-video- ja installatsioonikunstnikke, kes esitavad oma töid ühiskonna, poliitika ja ajaloo teemadel. Samuti avanevad homme Logomos kahe maailmanimega soomlase isikunäitused: Eija-Liisa Ahtila videoinstallatsioon „Kus on kus?” (2008) ning Turu naabrusest Kaarinast pärit Touko Laaksoneni (1920–1991) ehk Tom of Finlandi tööde retrospektiiv.

Kuna Turu kultuuripealinna põhiline eesmärk on jõuda kõigi linna inimesteni vanusest ja soost hoolimata, korraldatakse kolmapäeval omaette avamine linna noorimatele, lasteaialastele, kes kõik kell 10 „Kultuurilaulu” lõõritama hakkavad.

Kultuuripealinn

Kuidas sinna pääseb?

Tallinnast Turusse otse ei saa

•• Kultuuripealinnade Turu ja Tallinna vahel otselende ei ole.

•• Air Baltic lõpetas Tallinna–Turu otselennud 2010. aasta novembris.

•• Lennukiga on Turusse võimalik lennata lähilennujaamade Riia, Helsingi ja Stockholmi kaudu.

•• Helsingi kaudu saab Turusse sõita ka maitsi ja meritsi.