Tänapäevasele iluvõimlemisele pandi NSV Liidus, sealhulgas Eestis alus pärast Teist maailmasõda. 1948. aastal peeti Tartus Vanemuise teatri laval kunstilise võimlemise konkurss, kus individuaalselt tuli esimeseks Eesti meistriks dünamolane Ingrid Popova.

1970. aasta küünlakuus sündis meie tulevane iluvõimlemiskuninganna Janika Mölder, kes krooniti 19-aastase neiuna NSV Liidu naiskonna koosseisus maailmameistriks kolme rõnga ja kolme lindiga harjutuses. Aasta varem teenis Janika samas naiskonnas ka Euroopa meistri tiitli.

Janika tähelend algas aga juba 13-aastaselt, kui ta tuli Eesti noortemeistriks ja siirdus Tartust õppima Tallinna 2. keskkooli ehk reaalkooli. Pealinnas olid tal paremad harjutamistingimused kui sünnilinnas. Uueks juhendajaks sai Reet Tiik, kelle soovitusel kutsuti Janika peagi harjutama NSV Liidu koondise treeninglaagrisse.

Janika esindas aastail 1984–1992 Eesti koondist ning 1986–1989 NSV Liidu koondist. Jõulukuus 1991 alustas Tartus tegevust võimlemisklubi Janika, mille tegevjuhiks ja treeneriks oli Janika ise. Tänapäeval harjutab nii Tartus kui ka Tallinnas Janika klubi treenerite käe all üle poole tuhande võimlemishuvilise.

Klubi tippürituseks on iga-aastane rahvusvaheline võistlus Miss Valentine, mida tänavu peeti juba 17. korda.