„Mis siin rääkida, olime valmis, et jääme surve alla, kuid ometi osutus mäng meie jaoks väga raskeks,” sõnas Kalju peatreener Igor Prins mängu lõpus.

Soomlaste poolel tegutsesid väga aktiivselt täiendused Nigeeriast ja Guineast Dudu ja Demba, kelle katmisel tekkis Eesti meeskonnal pidevalt probleeme. Õnneks ei tulnud ka Dudu ja Demba löögid alati kõige paremini välja, lisaks suutis tihti koduliigas libastunud kaitseliin seekord suurematest prohmakatest hoiduda.

Samavõrra jäi kängu Eesti ründemäng, sest lihtsalt terve meeskond pidi kaitses töötama. „Mõned üksikud hetked ja rünnakute moodi üritused olid, kuid needki tulid väga raskelt,” ütles Prins. Esimesel poolajal Kalju ühtegi löögiüritust ei teinudki.

Väravat ei loetud

Teisel poolajal alustas Kalju mõnevõrra aktiivsemalt, kuid seejärel hakati taas väsima ning eelkõige lekkis parem äär, kus tegutsesid Andres Koogas ja Kristen Viikmäe.

„Vead tekkisid väsimusest, Viikmäe hakkas lihtsalt vahepeal keskele palli aimama, kuigi eesmärk oli teine,” selgitas Prins teise poolaja keskel toimunud joonetagust röögatust: „Viikmäe, kas sa saad aru, mida sa tegema pead?!”

Paaril korral jäi pallile ette väravajoonel tegutsenud Eesti kaitsemängija, korra maandus pall ka väravas, ent vastaste väravavahi selja taga. Mängu lõpuminutil pääses Viikmäe paremalt äärelt läbi ja söötis selle keskele, kus väravavaht küündis pallini, kuid  sealt lõi palli väravasse Kaarlo Rantanen. Kohtunik fikseeris väravavahi ründamise ja andis karistuslöögi Kalju kahjuks.

„Lõime värava, kohtunik seda ei lugenud ja ega seal muud öelda olegi,” lõpetas Prins. „Kuid meil on ees kodumäng ja ehkki soomlased lubasid rahuliku südamega tulla, teame kõik, mida see tähendab.”

Teises eile peetud mängus kaotas Narva Trans 1 : 4 Skopje Rabotnickile.