Hoogsad ja veenvad esinemised, kriitikute seas tunnustatud debüütalbum ja aina uued lavad on nende tegemiste pärisosa.

Olles korraga punk ja funk, vaadates asju läbi huumori­prisma ja togides nabaaluseid, on nad liialdamata öeldes ansambel nagu Eestimaa – teist sellist lihtsalt ei ole. Vahetult enne teise plaadi „Emaga voodis” ilmumist teeb trummar Juss Rebane kiire eneseanalüüsi.

Hiiumaa? Hiiumaa on suuruselt teine saar Eestis. Seal elab umbes 10 000 inimest, saare pindala on 989 ruutkilomeetrit, rannajoone pikkus 310 kilomeetrit ja sellel saarel on sündinud ansambel Giuseppe Perverdi Big Band.

Punk? Punk on mingi imelik ja ebamäärane nähtus, mõned nimetavad seda elustiiliks, mis tähendab vist seda, et juuakse palju viina, saadakse palju peksa, kustakse ennast mälus peaga täis, värvitakse juuksed ära ja kogu selle jama peale naisi ikka ei saada.

Skandaalsus? Skandaalsusega ei ole meil midagi pistmist, kuna skandaal peaks olema midagi, mis tekitab inimestes pahameelt või piinlikkust vms. Me teeme kõike heast ja puhtast südamest ega soovi sugugi inimestes neid tundeid esile kutsuda.

Ropendamine? Ropendamisega on ikka endiselt samamoodi, nagu me oleme alati toonitanud. Rock’n’roll on nilbe, õel, rõve, vägivaldne ja lembelüürikutest poolpeeretajatele pole selles seltskonnas kohta. Aga kui nüüd midagi uut lisada, siis see lihtsalt kukub meil sedamoodi välja, et arvatakse meid ropendavat. Tegelikult me oleme harilikud maalt ja hobusega suurde ellu trügivad poeedid, kelle jaoks pole roppust olemas. Elu on ilus, eriti kui oled veel noor ja seksuaalselt aktiivne.

Plaadid? „Emaga voodis” erineb „Tööst” õige mitmel moel. Helipilt on ikka muutunud küll, eelmisel plaadil ei olnud meie seas veel Hannest, kelle kitarrikäekiri on kaugelt äratuntav. Samuti on saund ja instrumendikäsitlus sammukese edasi astunud. Uuel plaadil on väljaütlemised pisut teravamad, ropumad, vägivaldsemad ja veelgi rohkem äärmuslikke elukombeid propageerivad, kuid samal ajal on karmide lugude vahel ka pehmeid bluusikesi ja reggae mõjutustega kraami. Mitmekülgsem.

Frodo? Kuuldavasti oli solist Frodo Hiiumaal kanakuudis kukke mänginud ega saanud enam rollist välja. Plaadil laulab ta vaid kahes loos, kuid nüüd saab teda jälle laval näha. Frodo leidis oma vana hea karakteri üles ja on jällegi rock’n’roll’i lainel.

Kes nad on?

Giuseppe Perverdi Big Band

Koosseis:

Juss – trummid,

Hannes – kitarr/vokaal,

Erkman – kitarr/vokaal,

Frodo – vokaal,

Liisa – vokaal,

Roland – bass (Kaspar – bass kuni 2011)

Valik verstaposte:

2005 – GPBB tuleb kokku kvartetina.

2008 – GPBB jõuab Noortebänd 2008 finaali. Suvel liitub kitarrist Hannes Mets.

2009 – Youtube’i jõuab ja sealt kaob muusikavideo „Hoidke eemale”. Eemaldamise põhjus: video sisu ehk armuakt arbuusiga. 1. mail ilmub debüütalbum „Töö”, mis saab kriitikute sooja vastuvõtu osaliseks.

2010 – Jägermeister Rock Liiga poolfinaal. Viies sünnipäev.

2011 – kevadel ilmub singel „Nils Holgersson”, soojendatakse Venemaa punklegendi Tarakany!, suvel esinetakse Rock Rambil. Ilmub teine album „Emaga voodis”.