Kuhmo festival on harukordne oma haarde ning kontsertide arvukuse ja tihedusega, kus mõnel päeval võib aset leida kuni neli-viis kontserti. Seekord toimus Kuhmos kahe nädala jooksul kokku 75 kammerkontserti(!).

Tänavu oli festivali kavas ka Arvo Pärdi muusikat: Kontio kooli kammerkontserdil mängisid seitse nimekat keelpillimängijat mitmelt maalt kavas „Põhjala Paganinid“ Pärdi populaarse pala „Fratres“.

Irina Zahharenkova tegi festivalil kaasa koguni kuuel kontserdil. Kui Kuhmo kirikus esitati katkendeid Jan Dismas Zelenka oratooriumist „Il serpente di bronzo“, oli ta saateansamblis. Kuhmo Kunstide keskuses mängis ta samal päeval ühes kavas György Ligeti väga keeruka Etüüdi nr 10 „Der Zauberlehrling“ klaveril. Väga huvitav oli tema suurem esinemine nn clockwork-orelil Franz Joseph Haydni vähetuntud ulatusliku teosega, 32 palast koosneva tsükliga „Clockwork Music“ (1780). Seejärel osales ta ansamblis Jean Philippe Rameau' nelja triole loodud Concerto ettekandel ning harmooniumi mängides kvartetis, mis esitas Antonín Dvořáki „Bagatelle“ op 47. Pidustuste viimaste kontsertide reas osales meie pianist Gustav Mahleri „Rändselli laulude“ kammerversiooni esitusel.

Irina Zahharenkova on sündinud Kaliningradis, aga kogu oma peamise muusikahariduse saanud Eestis, kus ta on päriselt meie kultuuriruumi sisse elanud. 2003. aastast on ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia doktorant, täiendanud end ka Sibeliuse Akadeemias ning paljudel meistrikursustel. Ta on meie kõige enam rahvusvahelistel konkurssidel laureaaditiitleid võitnud pianist-klavessinist. Zahharenkova on olnud edukas, sageli esimese preemiaga enam kui tosinal rahvusvahelisel konkursil, küll Hispaanias,Belgias, Prantsusmaal, Tšehhis, Leedus, Rumeenias, Brasiilias, Iisraelis ja mujalgi.