Iva sõnul ei ole parlamendi töö blokeerimine elektriaktsiisi langetamise ettekäändel mõistlik, sest sellega kaasneks vajadus riigieelarvet kärpida.

„Olukorras, kus uuest aastast peaks tõusma nii politseinike, päästjate kui ka õpetajate palgad, ei ole võimalik tekitada eelarvesse tulude alalaekumist. Opositsioonipoliitikud jätavad tähelepanuta, et riigikogus on juba menetlemisel taastuvenergiatasude vähendamise eelnõu, mis vähendab inimeste elektriarvet, kuid mitte riigieelarve laekumisi. On kahetsusväärne, et Keskerakond ei pea taastuvenergiatasude alandamist tähtsaks üksnes seepärast, et selle on esitanud valitsuskoalitsioon,“ ütles Iva.

Iva selgitas, et kui parlament ei jõua taastuvenergia tasusid kärpivat eelnõud selle aasta jooksul vastu võtta, lükkub selle positiivne mõju tarbija elektriarvele edasi. Samuti tähendaks eelarve vastuvõtmise takistamine Iva sõnul palgatõusu edasilükkumist olulistes valdkondades nagu haridus ja sisejulgeolek.

Iva avaldas lootust, et opositsiooniga jõutakse kokkuleppele lõpetada riigikogu töö blokeerimine, et riigikogu saaks tööd normaalselt jätkata ja riigieelarve saaks õigel ajal vastu võetud.