22.12.2012, 04:30
Maiusetorn kerkigu laeni!
Kui piparkoogimajandus enam eneses väljakutseid ei peida, siis tasub pühade ajal koos perega ette võtta üks korralik torniladumine. Prantslaste peolaua uhkus croquembouche on väikest pingutust igati väärt!
FOTO:
Croquembouche, mille nimi tuleb praksuvast helist, mida karamell suhu jõudes tekitab, ei ole midagi muud kui uhkeks torniks sätitud pisikesed tuuletaskud ehk profitroolid (kutsutud ka „tuuleubadeks”). Sees magus keedukreem ehk cr?me p?tissi?re, peal praksuv kara-mell, mmm...
Tunnistan, et pildil oleva torni puhul läksin kergema vastupanu teed ja täitsin tuuletaskud Alma vanillitäppidega kohupiimakreemiga ning liitsin nad omavahel sulašokolaadiga, merevaigukarva karamell täitis rohkem kaunistuse rolli. Aga keedukreemiga profitroolid on samuti väga maitsvad!
Muskel kulub ära
Oled juba tellija?