Ohtralt Eesti tippmängijaid, kelle seas on nii koondislasi kui ka sel hooajal koduse meistriliiga finaali jõudnud Pärnu ja Tallinna Selveri pallureid, jagub ka teistesse võistkondadesse. Seega võrkpallistaaridest Eesti suurimal saarel tuleval nädalavahetusel puudust ei ole, sest ülimalt esinduslik on ka kolme sõpruskohtumisi pidava naiskonna koosseis. Eesotsas eelmise aasta parimaks mängijaks valitud Anu Ennoki ja suure hulga Eesti meisternaiskonna Viljandi Metalli liikmetega. Kõrgetasemeline on ka juhendajate seltskond, kust leiab teiste seas naistekoondise lootsi Peeter Vahtra ja meestekoondise abitreenerid Rainer Vassiljevi ning Andrei Ojametsa.

Üheks peamiseks „süüdlaseks”, tänu kellele kõrgetasemeline linnadevaheline turniir aset leiab, on Saaremaa võrkpallielu edendaja Hannes Sepp. „Saaremaalt on tulnud palju kõrgel tasemel mängijaid, keda aga siinne publik tihti oma silmaga mängimas ei näe,” tõi peakorraldaja esile ühe põhjuse, miks turniir ellu kutsuti.

Siht silme ees

Teisalt on võistlus jällegi osa Kuressaare linna 450. aastapäeva tähistamise programmist.

Idee hakkas arenema juba eelmisel aastal MTÜ Saaremaa Võrkpalli loomisega. „See on küll tulevikumuusika, aga miks ei võiks Saaremaa mõne aasta pärast saada endale ka Schenkeri liiga meeskonna?” lisas Sepp.

Seniks saavad saarlased aga nautida oma meestest koosneva võistkonna edenemist kodusel linnade karikaturniiril. Kas poolteise aastakümne pikkuse pausi järel taas kodupubliku ees mängimine tekitab Pupartis ka erilisi tundeid? „Kindlasti on teistsugune tunne kui muidu. Ma ei teagi, kuidas seda nimetada – pabin see ei ole, vaid pigem positiivne elevus,” lausus Pupart.



Turniiri ajakava

Mehed

26. aprill

18.00 Pärnu – Võru

20.15 Kuressaare–Rakvere

27. aprill

14.00 Pronksikohtumine

16.30 Finaal

Naised

26. aprill

16.00 Kuressaare – Tartu

27. aprill

12.00 Kuressaare – Tallinn