Ameerika Ühendriikide Tallinna suursaadiku Jeffrey D. Levine'i sõnul on suur luureskandaal vaibumas, sest kriitikutel endil on samasugused programmid. "Kõik mõistavad muret, mille need programmid on tekitanud. Eriti selle pärast, mis kujul informatsioon on päevavalgele tulnud. Paar asja, mida saab selle kohta öelda. Esiteks, USA vaatevinklist on tegemist legaalsete programmidega, mis on kontrolli all. Need programmid on mõeldud kaitsma nii USA-d kui ka meie liitlasi. Ja informatsiooni, mida me nende programmide kaudu saime, oleme jaganud ka liitlastega," rääkis ta Eesti Päevalehele antud intervjuus.

"Meil pole võimalik jagada nende programmide kohta palju infot, sest suuresti puudutab see luuremaailma. Kuid on tõesti tõsist infot, et need programmid on aidanud tegelikkuses rünnakuid vältida. Aidanud päästa inimeste elusid nii USA-s kui ka maailmas laiemalt. Minu arvates on palju esialgset kriitikat ka vaibunud. Võib-olla sellepärast, et aina rohkem valitsusi mõistab, et nende endi luureasutustel oli tõenäoliselt samasuguseid võimeid ja see on aktsepteeritav osa luuremaailmast."


Interjuust USA suursaadikuga Eestis saad veel teada: Kui suur on al-Qaida oht vaatamata Osama Bin-Ladeni tapmisele? Kas USA avalikuks saanud luureprogrammid on nii hirmsad nagu räägitakse? Miks Facebook ja Gmail võivad Euroopas tulevikus tasuliseks minna ja mis põhjusel Obama jättis Putiniga kohtumise küll ära, kuid muud USA-Vene kohtumised ikka toimuvad?