Piklik tuba on kolmele mehele jagada, puhas ja peegleid täis. Kolleegidest toanaabreid hetkel majas polegi. On hoopis etenduse-eelne vaikus. Vaarik keedab kohvi ja avab akna ning süütab sigareti. Midagi kriminaalset justkui pole, pahelisust ometi. Suitsetamine on tänaseks seadusesse karmilt sisse kirjutatud, kuid suitsetamisruum on ebaõdus.

"Täissuitsetatud ruumis ma keeldun suitsetamast, ka mulle ei meeldi suitsuhais," muutub Vaarik mõnuledes diivalikuks, ent tunnistab siis, et temasuguseid suitsust imbunud näitlejaid väga enam polegi. "Mul aga pole enam muid pahesid, suitsetamine ongi jäänud," kostab ta ja teatab: "aga pahelised inimesed on väga lõbusad."

Vaarik on andnud juba nii palju intervjuusid, et järjekordse vestlusega nõustudes hakkavad ta ümber kolleegid naerma. Ent tal on jätkuvalt midagi uut öelda. Ja edevus pole kuritegu. Kuid kriminaalsetele radadele satub Vaarik hulkuma ometigi. Siis kui aeg voodisse vajuda või kui lapsest saadik kriminaalromaanide kütkeis mõnulenud mehe hingele on häälestust vaja.

Kuid mida arvab me päikeseline näitleja elust laiemalt? Milliseid mälestusi on mehel vanglast, millist tööd teinuks ta Stalini ajal ja mida ta täna kuritegevuse vähendamiseks ette võtaks?

Ühte viimase aja ootamatumat ja äärmiselt elutervet mõtisklust saab lugeda juba homsest laupäevalehest LP!

Jaga
Kommentaarid