Kooliaasta on tänaseks läbi. Millega sisustab koolipapa oma päevi, kui lapsed on suvepuhkusele läinud?
Üldiselt mõtlen üle poole ajast kooli peale (Hannes Tamjärv on Rocca al Mare Kooli asutaja ja üks omanikest – toim). Mul on oma visioonid, unistused, neid tekib ka juurde. Püüan kogu aeg kooli arengus osaleda, ent seda on üsna raske teha koolis sees olles. Sellepärast istun põhiliselt oma linnakontoris.
Viimased paar kuud on mu aega ja tähelepanu rohkem vajanud üks uus energeetikateemaline sünnitis. Ettevõtte nimi on Kodasema. See Esna naaberküla nimi koosneb põnevatest tükkidest, sees on eestlase jaoks kõige kaalukamad iidsed sõnad: koda, ema, ase. Ja see sai oma salakoodidega ka meie ettevõtte nimeks.
Kodasema on energiasäästule keskenduv ettevõtmine: võtame ette mõne konkreetse maja, üritame aru saada, kuidas selle energiaküsimused on lahendatud, ja otsime võimalusi, kus midagi vahetada ja kiiresti säästma hakata. Majaomanik võib saada kuni paarkümmend konkreetset säästmisettepanekut.

Kuidas lapsi õhinaga õppimisele suunata, miks on oluline, et õpetaja ja lapsevanemad annaksid lapsele edasi õigeid väärtusi, miks paljud vanasõnad ei kehti ja mis Hannes Tamjärve õnnelikuks teeb, loe juba homme ilmuvast LP-st!