"Teiseks, et ta rullis oma ümara arvuga üle kõigist ökonomistidest, hoiatustest ja valitsejate headest kavatsustest ning et see kõik pöörab lõpuks valitsuse süüks. Me oleme seadnud eesmärgiks või toetanud miinimumpalga tõusu ja maksuvaba miinimumi tõusu, aga üks mees lihtsalt korrutab selle mingi koefitsiendiga ja kõik teised on naeruvääristatud."

Ei ole mõtet ajada inimeste ootusi liiga suureks, vaja on sisendada, et eesmärk peab olema elu parandamine, mitte pikk hüpe tulevikku, millele järgneb kukkumine kaugele minevikku, ütles Ligi.

Kas julgete ennustada, millal võiks Eestis miinimumpalk olla tuhat eurot? "Ei julge. Eesti elaks ära ka miinimumpalgata, sest sel on vastuoluline tulemus. Mõnel juhul on see ka orientiiriks kalkidele tööandjatele ja kindlasti ka maksuvältijatele. See piir on väljamõeldis, millega ei ela korralikult ära ja kui see liiga kõrgele kruvida, kaovad töökohad."

Kas Jürgen Ligi on muutunud pehmemaks? Loe homsest Eesti Päevalehest, mida arvab rahandusminister Eesti langevast majandusest, Vjatšeslav Leedo parvlaevatehingust, Rail Balticust ja Nabala looduskaitsealast, töövõimereformisr ning uuest võimupartnerist!