Kuidas mõistsid nii noorelt, 13-aastaselt, et sinu kutsumus on poliitika?
Olin 13-aastaselt Eesti ornitoloogia ühingu liige. Tegelesin lindude kaitsmise, uurimise ja vaatlemisega. Ühel päeval sain aru, et linde kaitsta, on vaja rahalisi vahendeid. Et üldse kedagi aidata või toetada, on rohkemat vaja, kui ühes organisatsioonis toimetada. Seal tuli mõistmine, et Eesti poliitikat on vaja muuta keskkonnasõbralikumaks. Hakkasin uurima Eesti parteisid ja lugema nende programme ja astusin Keskerakonna noortekokku. Mulle tundus selle partei programm kõige sümpaatsem – et hea majanduse kaasabil sünniks Eestisse täisväärtuslik keskklass – see saigi kaalukeeleks.

Kui suur roll oli sellel otsusel sinu iidolil Edgar Savisaarel?
Mitte mingisugust. Teadsin, et ta on olemas ja et ta on erakonna esimees, aga selles ei olnud mingit tähtsust. Pigem aitas kaasa see, et mu vanem vend kuulub samuti Keskerakonda, on seal lihtliige ja tema suunas mind rohkem.

Millal esimest korda Edgar Savisaart kohtasid?
See oli Võrtsjärve ääres Keskerakonna noortekogu suvepäevadel. Tal on traditsioon teha seal igal aastal poliitiline ettekanne. Selles ettekandes rääkis ta juba minust, kuigi me ei tundnud siis üksteist. Ta rääkis, et Väike-Maarjas on üks neiu, kes on võidelnud sealse loomsete jäätmete tehase vastu. Edgar Savisaarega kohtusin ma silmast silma alles paar aastat hiljem, 15-aastaselt.

Millised suhted on Siret Kotkal Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, kuidas tunneb end hetkel Edgar Savisaar, millised on Siret Kotka poliitilised ambitsioonid ja tema tegemised väljaspool poliitikat, saab lugeda juba homme ilmuvast LP-st!