Valitsusliidu kõige olulisemad eesmärgid on Eesti julgeoleku kindlustamine, majanduskasvu soodustamine ja lastega perede toetamine. Nende väljakutsete lahendamiseks on valitsus leppinud kokku nelja aasta tegevusprogrammis ning leidnud oma plaanidele ka rahalise katte. Tõsi, osad valikud võivad esialgu tunduda ebapopulaarsed, aga riigijuhtimine eeldab lähinädalate reitingutest pikemat ja julgemat vaadet.

Valitsusel pole tavaliselt luksust teha valikuid ainult meeldivate alternatiivide vahel, eriti valitsusel, mis peab tähtsaks vastutustundlikku eelarvepoliitikat. Tulud ja kulud peavad olema tasakaalus, igal asjal on oma hind. Samuti peame põhjendatuks, et maksuteravik nihkub töötamise maksustamiselt tervist ja keskkonda kahjustava tarbimise maksustamisele. Sellist lähenemist soovitavad meile ka mitmed autoriteetsed rahvusvahelised organisatsioonid.

Opositsiooni venitamistaktika, mis keskendub sisuliste lahenduste asemele protseduurilistele mängudele, viis otsuseni siduda lastetoetuste tõus, tööjõu maksude langetamine ja madalapalgaliste maksukoormuse vähendamine, usaldushääletusega. Valitsus peab olema kindel, et valimistel saadud mandaadi ja oma visiooni ellu viimiseks on parlamendis selge toetus. Kergekäeline loobumine oma maksu- ja perepoliitika põhilubaduste ellu viimisest oleks tõestust valitsusest, mis keskendub sisulise eesmärkide asemel lihtsalt võimul olemisele. Aga sellist valitsust pole Eestile vaja.