Esmakorselt aset leidva Tridensi debüütfilmide võistlusprogrammis toimub tuntud eesti dokumentalisti Urmas E. Liivi esimese mängufilmi “Must alpinist” maailma- ning auhinnatud vene tele- ja teatrilavastaja Viktor Dementi debüüdi “Leid” rahvusvaheline esilinastus.

Neist filmidest kolm, “Koidik”, “Must alpinist” ja “Leid” osalesid eelmisel aastal Industry@Tallinna raames toimunud Baltic Eventi ühisproduktsiooniturul näidatud (“pooleli olevad tööd”) esitlustel.

PÖFFi juhi Tiina Loki sõnul on “”Päikese kiirte käes” kõige intrigeerivam ja haruldasem filmi Põhja-Korea elust, mida ma näinud olen. Koos “Koidikuga”, mis kasutab orgaaniliselt sarnaseid väljendusvahendeid nagu tegid nõukogude suurmeistrid eesotsas Eisensteiniga, moodustavad need filmid tugeva temaatilise sünergia ning loovad tugeva dialoogi. Laila “Koidik” räägib Nõukogude režiimi minevikust ja juurtest, Vitali “Päikese kiirte käes” näitab aga Põhja-Korea olevikku.”

Ta lisas: “Kõigi nende nelja filmi - “Päikese kiirte käes”, “Koidik”, “Must alpinist” ja “Leid” - puhul oleme väga uhked, et saame meie regiooni kõige tugevamaid filme näidata. Seda eriti olukorras, kus need filmi on põhimõtteliselt meie nö tagaaias üles kasvanud ning millega meil on eriti tugev side.”

19. Pimedate Ööde Filmifestival toimub 13.-29. novembrini.