Sealjuures kirjutas Taaramäe nädala alguses, et tänases meeste eliidi eraldistardiga sõiduks sihib ta kohta TOP 10-s: "Vaid esikümme rahuldaks, kuid selleks peab olema super päev. Siiani pole MM-il TOP30 temposõitudes jõukohane olnud. Tiitlivõistlustel parim tulemus Pekingi OM-i 16. koht ja U23 EM-i hõbe, kuid minu kõige väärtuslikumad kohad temposõidus on Tour de France'i kaks 9. kohta 2011. ja 2012. aastal."

"Seal oli MM-i tase, kuid eraldistart velotuuri sees on hoopis teistsugune teema ja paremusjärjestus tihti erinev kui ühe konkreetse päeva võistlus. Ega ma illusioone ei loo, aga eks näis, mis saab kui juba number on seljal ja hoog sees," jätkas Taaramäe.

Esikümne koht seisab kindlasti silme ees ka viimasel ajal korralikku minekut näidanud Tanel Kangertil, kelle parim MM-koht antud distantsil pärineb 2012. aastast, kui eestlane 13. positsioonile platseerus.

Kes võtab kulla?


Võimalikest medalimeestest rääkides, tasub välja tuua, et täna ei tule starti valitsev meister Bradley Wiggins.

Tema puudumisel on suurfavoriit mullune hõbedamees Tony Martin, kes aastatel 2011-2013 järjepanu kolm eraldistardi tiitlit võitis. Kui sakslasel õnnestuks täna ka neljas kuld napsata, kordaks ta sellega Šveitsi ratturi Fabian Cancellara rekordit.

Kulda läheb kahtlemata püüdma ka mullu end pronksile sõitnud hollandlane Tom Dumoulin. Samuti soovib medalimängus sõna sekka öelda Austraalia rattur Rohan Dennis, kes Tour de France'i tänavuse temposõidu kinni pani. Kuna aga tänane distants on Prantsusmaa suurtuuri omast ligi neli korda pikem, peaks trumbid minema just Martini ja Dumoulini kätte.