Reinsalu lausus samas, et tõepoolest kõige vastu, mida Savisaar kehastab, IRL seisab. „See tähendab seda, et IRLi seisukoht on olnud läbi aja, et prokuratuuril ja kaitsepolitseiametil peab olema pädevus, ja kaitsepolitseiametil on meie survel antud tõepoolest pädevus nii suuremate kohalike omavalitsuste kui ka riigi strateegiliste äriühingute korruptsioonikuritegusid uurida. Täna me näeme, et see tee on olnud ainuõige tee,“ rõhutas Reinsalu.

Justiitsminister märkis, et poliitikute ülesanne on õiguskaitse valdkonnas anda pädevus ja reeglid. „Poliitikute ülesanne ei ole kopika eestki sekkuda sellesse, kuidas menetletakse konkreetseid juhtumeid. Täna me näeme, et õiguskaitseasutustel need pädevused on olemas, see samm on olnud ainuõige, siis nad on võimelised ka seda täitma,“ rõhutas Reinsalu.

„Savisaarel on tegemist poliitilises mõttes praegu, ma arvan, agooniliste süüdistustega,“ lausus Reinsalu, keda selline seos siiski ei üllata, kuna Savisaar on seda varemgi korduvalt rõhutanud. „Poliitilises mõttes on ju tõsiasi see, et IRL ei ole Keskerakonna ja Savisaare korruptsiooni teemal poliitilises mõttes vaikinud.“

Justiitsminister lisas, et korruptsiooni probleem on ühiskonna ausate mängureeglite toimimise keskne küsimus ja Venemaa piiririigina ka rahvusliku julgeoleku küsimus.

IRLi esimees Margus Tsahkna kirjutas Facebookis, et süüdistada kapot poliitilises kallutatuses, on katse viia tähelepanu tõsisest probleemist eemale.