Homme õhtul astub Piret Krumm üles populaarses telesaates „Su nägu kõlab tuttavalt”, kus ta laulab, tantsib ja näitleb, nagu tema vanemad aastakümneid eri lavadel tegid. Saateformaadile kohaselt astub Piret üles nii särava naise kui ka šarmantse mehe rollis. Teatrisõbrale seostub Piret Krummi nimi eelkõige menukate püstijalakomöödiatega. Kursuseõe Katariina Tammega on nad kahasse teinud kaks naistetükki elust enesest: „Võidab see, kellel on kõige hullem mees” ja „Tüdrukud ei nuta ehk Katharina lähetamine”. Pileteid oli mõlemale etendusele väga raske saada ja hiljuti lavakooli lõpetanud tundmatutest noortest näitlejannadest said teatrimaailma uued tähed. Piretil on üleöö saavutatud menu raske uskuda. Veel mõned aastad tagasi heitles ta ebakindluse ja enesehaletsusega, kas ta ikka on piisavalt andekas…

Räägime kõigepealt su küsimusi tekitavast nimest. See ei reeda su vanemaid, vaid on hoopis ema kunagise abikaasa, ooperilaulja Hendrik Krummi oma.
Täpselt nii. Olen seda lugu seletanud ainult olulistele inimestele, kui mingites situatsioonides on tekkinud küsimus, kuidas see täpselt oli, kust tuli Krumm, kuhu jäi Kilgas ja mis oli enne seda. Võin öelda, et mul ei ole selle nimega kunagi ühtki probleemi olnud. Lapsepõlves meeldis mulle väga, et ema oli Karisma, isa Kilgas ja mina Krumm. (Naerab.)

Nüüd on see nimi sulle abiks, sest sind ei seostata näitlejatest vanematega ja saad olla sina ise?
Just seepärast olen selle nime eest väga tänulik. Kannan seda julgelt ja auga. On teatriinimesi, kes asjast teavad, aga üldsus ja meedia üldjuhul mitte. Mul on olnud kogu aeg vaba tee olla mina ise. Samas ma ei häbene oma vanemaid sugugi. Pole põhjust. Tulin pilti alles siis, kui mu vanemad polnud enam laval nii tegusad. Saan nendega väga hästi läbi ja nad on mind palju toetanud. Meie peres on naljakas ju ka see, et mu isa ei kanna samuti oma pärisisa nime.

Pikka intervjuud loe homsest LP-st!