Türgi teatel toimus teine rikkumine pühapäeval.

Venemaa teatas, et laupäevane rikkumine toimus vaid mõne sekundi jooksul ja selle põhjustas halb ilm. Pühapäevasele intsidendile pole Venemaa ametlikult reageerinud.

Laupäevane vaheltlõikamine leidis Türgi teatel aset Hatay piirkonnas Yayladağı lähedal.

NATO hoiatas sellise vastutustundetu käitumise äärmise ohtlikkuse eest ning kutsus Venemaad üles selle lõpetama ja sellest hoiduma.

USA riigisekretär John Kerry ütles, et Türgil on olnud õigus Vene lennukid alla tulistada.

ÜRO pressiesindaja Stéphane Dujarric väljendas muret ohu üle, mille tekitab see, et paljud erinevad riigid ja erinevad koalitsioonid korraldavad Süürias õhurünnakuid. Dujarrici sõnul on olukord hädaohtlik ning ta kutsus üles keskenduma uuesti konflikti poliitilisele olukorrale.

NATO: Türgi õhupiiri rikkumine Venemaa poolt ei näi juhuslikuna

NATO teatas teisipäeval, et Türgi õhupiiri rikkumine nädalavahetusel Venemaa poolt "ei näi juhuslikuna".

NATO peasekretär Jens Stoltenberg ütles, et Venemaa ei ole andnud mingeid tõelisi seletusi kahe rikkumise kohta, mida ta nimetas lubamatuteks, vahendab BBC News.

Venemaa on öelnud, et esimene õhupiiri rikkumine kestis ainult mõned sekundid ja selle põhjustas halb ilm. Väiteid teise rikkumise kohta Venemaa enda sõnul alles uurib.

Stoltenberg ütles, et NATO-l ja Venemaal on avatud sõjavägedevahelised kommunikatsiooniliinid, kuid neid ei ole kasutatud.

Stoltenbergi sõnul on Venemaa Süüriasse märkimisväärselt vägesid koondanud, sealhulgas maavägesid ja mereväevõimekusi.

See teeb Stoltenbergi sõnul NATO-le suurt muret ning Moskvat kutsutakse üles vältima edasist pingete suurendamist NATO-ga.