Montenegro politsei kasutas laupäeval Podgoricas meeleavaldajate laialiajamiseks pisargaasi ja šokigranaate. 15 politseinikku ja 24 tsiviilisikut vajas arstiabi.

Tänavatele tuli umbes 5000 inimest. Nõuti alates 1991. aastast võimul oleva Đukanovići tagasiastumist, üleminekuvalitsuse moodustamist ja ennetähtaegseid valimisi. Meelt avaldati ka NATO-sse astumise vastu.

Kreml peab süüdistusi väga kummalisteks

Moskva peab väga kummalisteks väiteid Venemaa osaluse kohta meeleavalduste organiseerimises Montenegros ning märgib, et Venemaa demoniseerimine on tuntud ajaviide.

Kreml arvestab sellega, et terve mõistus ja kained hinnangud Venemaa suhtes jäävad peale, teatas Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov RIA Novosti vahendusel.

„Tõepoolest, eelmise nädala lõpus olid sellised avaldused, neid tsiteeriti massiteabevahendites, aga õigupoolest suhtume me neisse samamoodi nagu teie: te ütlesite ise, et need on väga kummalised avaldused,“ ütles Peskov, vastates ajakirjanike palvele Đukanovići avaldust kommenteerida.

„Otsida igal pool mingit saatanat ja sealjuures jätkata Venemaa demoniseerimist on paljude riikide tuntud ajaviide, aga me arvestame siiski sellega, et terve mõistus jääb peale ja kained hinnangud hakkavad domineerima,“ sõnas Peskov.