30.10.2015, 23:55
Petersell tõuseb talviseks superstaariks
Kui oled üks neist, kes ei saa kunagi vastu kiusatusele vaagnale kaunistuseks sätitud petersellioks esimese asjana oma taldrikule vinnata, siis meeldivad sulle ka tänased retseptid.
FOTO:
Värsket rohelist jääb aias ja metsas iga päevaga aina vähemaks ja teadmine, et nüüd tulebki kevadeni läbi ajada beebispinati ning tomatitega, millel pole enam õiget maitset, jõuab tasapisi kohale. Õnneks on mul sügavkülmas hea mitu karpi purustatud ja sortsu oliiviõliga segatud peterselli. See, head sõbrad, on suurepärane materjal ühe korraliku, traditsioonilise tabbouleh’i tegemiseks. (Loomulikult võib kasutada värsket leht- või käharpeterselli, mida on talv läbi poodides saada.) Külmutatud peterselli lisan ka pestodele, annan sellega maitset ja iseloomu spinatiroogadele, pirukatäidistele ja muidugi mitmesugustele põnevatele rohelistele kastmetele.