Cameron teatas kuninglikus rahvusvaheliste suhete instituudis Chatham House’is kõneldes, et Euroopa Liidu liikmesriike, kes jäävad oma valuuta kasutamise juurde, tuleks kohelda samalt aluselt kui eurotsooni liikmeid.

Kui ühisrahatsoonist väljaspool olevaid riike kõrvale tõugatakse ja neist üle astutakse, et ole Euroopa Liit Cameroni sõnul enam Suurbritannia jaoks sobiv klubi.

Nõudmised keskenduvad veel kolmele peamisele valdkonnale – suurem konkurentsivõime, Suurbritannia kõrvalejätmine „üha tihedamast liitumisest“ ning Euroopa Liidust pärit sisserändajate mõnede hüvede piiramine.

Cameron ütles, et tahab suuremat kontrolli Euroopa Liidu sisese vaba liikumise üle ning Euroopa Liit peab tegelema demokraatliku vastutuse puudumisega.

„Ma olen igati kindel, et me saavutame kokkuleppe, mis töötab Suurbritannia jaoks ja töötab tema Euroopa Liidu partnerite jaoks,“ ütles Cameron. „Mul ei ole kahtlust, et kannatlikkuse, hea tahte ja leidlikkusega on see tehtav. Ja et nii tehes suudame me muuta Suurbritannia ja kogu Euroopa turvalisemaks ja jõukamaks tulevastele põlvkondadele.“