"Just Mailis Repsi kui ühe Keskerakonna ja Ühtse Venemaa koostööprotokolli allkirjastaja abiga saaksime sellele lepingule lõpuks ka parema selguse luua. Kas tühistame või jätkame? Vajame siin kiiremat ja selgemat konkreetsust. Avalikkus ootab seda juba liiga kaua," selgitas ta.

Mailis Reps ei kavatse kandideerida

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps on üllatunud erakonnakaaslaste Imre Samsi ja Jaanus Karilaidi ettepanekutest seada erakonna esimehe kohale üles ka enda kandidatuur, kuid seda Reps siiski teha ei kavatse. Repsi sõnul toetab ta erakonna juhina Kadri Simsonit.

„Olen seda ka varasemalt öelnud, kuid võin kinnitada, et enda kandidatuuri ma üles seadma ei hakka ning toetan esimehena Kadri Simsonit. Kadri programm, mis muuhulgas näeb ette erakonna piirkondade tugevdamist, rahaasjade selgemaks ning läbipaistvamaks muutmist ning laiapõhjalisema arutelu tekitamist, on see, mida Keskerakond vajab. Me vajame esimeest, kes suudab erakonda tugevamaks muuta ning valitsusse viia,“ selgitas riigikogu liige Mailis Reps.

Reps lisas, et Keskerakonna piirkonnad ja kogud on küll väga töökad, kuid vajavad paremini opereerimiseks keskkontori tuge ning senisest suuremat rahastust. Vaid nii on Keskerakonnal 2017. aasta kohalikel valimistel võimalik olla edukas üle kogu Eesti.

Reps jätkas: „Meie kõigi peamiseks eesmärgiks peab olema Keskerakonna juhtpositsiooni taastamine Eesti poliitikas. Oleme Eesti suurim erakond, keda ei tohi rahuldada teine koht Riigikogu valimistel. Vajame 2019. aastal taas valimisvõitu, mille saavutasime viimati 2003. aastal. Lisaks on selge, et me peame olema võimelised ka teiste erakondadega suhtlema ning koostööd tegema. Kadri Simsoni juhtimise all on meil selleks võimalus.“

„Mis puudutab aga Jaanus Karilaidi ettepanekuid, siis neist on väga raske aru saada. Mõni nädal tagasi avaldas ta vankumatut toetust Edgar Savisaarele, eile hõivas ta meediaruumi teatega enda kandidatuurist ning täna on ta erakonna esimehena seadnud üles minu. Sellega näitab Jaanus Karilaid selgelt, et ta ei võta erakonna esimeheks kandideerimist tõsiselt. Erakonna siseselt püütakse vaid tekitada segadust, millest loodab kõige rohkem kasu lõigata erakonna senine esimees Edgar Savisaar,“ lõpetas Mailis Reps.