Uued kontaktid on iseenesest hea ja vajalik investeering, kuid selle eest on tulnud lõivu maksta.
Suvel Norra kiiruisutamise akadeemiaga ühinenud eestlanna lisas, et ajutiselt on segadust tekitanud ka mitme eri treeneri käe all harjutamine. Kogemus ja uued kontaktid on iseenesest hea ja vajalik investeering, kuid selle eest on tulnud lõivu maksta. Kogu oktoobri harjutas Alusalu Calgarys koos Kanada koondisega. „Mul on ülihea meel, et oli võimalus töötada Xiuli Wangiga, kes on treeninud olümpiavõitjaid ja rekordiomanikke, näiteks Christine Nesbitti ja Cindy Klassenit. See oli hea valik jääda Kanadasse ja mitte kulutada energiat ning aega pikkadeks lennureisideks ja ajatsooni vahetuseks. Samas ei ole lihtne sisse hüpata teise koondise treeningprogrammi üheks kuuks. Aga minu jaoks on see investeering ja kogemus tuleviku jaoks, mulle on väga kasulik luua kontakte,” selgitas Alusalu, kes unistab ühest püsivast treenerist, keda usaldada.

3000 meetri tulemusest löödud naine suutis end siiski kokku võtta pühapäeval peetud 1500 meetri sõiduks, kus viis Eesti rekordi 2.02,49ni. "Olen super õnnelik," rõõmustas Alusalu, kes oli selle ajaga MK-etapil B-grupis 24., kiiremad olid temast ka kõik 20 A-grupi naist. Sel nädalal peetaval Salt Lake City MK-etapil osaleb Alusalu ka ühisstardiga sõidus.

Marten Liiv teenis juunioride MK-sarja avaetapil Hollandis Gröningenis 1000 meetri sõidus teise ja poole lühemal distantsil seitsmenda koha. Võit ei jäänud kaugele, venelane Mihhail Kazelin läbis kaks uisuringi 1.12,04-ga, Inzelli kiiruisuakadeemias õppiv Liiv oli 44 sajandiku võrra aeglasem. 500 meetri sõidus sai Liiv ajaks 36,59 sekundit. Ta sellest hooajast pärinevad rekordid on veidi paremad: 35,99 ja 1.10,91.