Savisaar kaebas Postimehe kohtusse, nõudes info ümberlükkamist. Kaks kohtuastet ei andnud aga Savisaarele õigust ja Savisaar kaebas edasi riigikohtusse. Riigikohtu otsus pidi tulema sel reedel, aga täna teatas Savisaar, et võtab oma hagi tagasi. Ta lubas küll sama asjaga uuesti kohtusse minna peale Keskerakonna esimehevalimisi 29. novembril, aga riigikohus kinnitas, et peale hagi tagasivõtmist selle taasesitamise võimalust pole.

"Kinnitan, et Edgar Savisaare kaitsjad on esitanud täna riigikohtule avalduse hagist loobumise kohta. Hageja võib hagist loobuda kuni hagi kohta tehtud lahendi jõustumiseni. Hagist loobumise avalduse rahuldamine tähendab ka kohtumenetluse lõpetamist. Hetkeseisuga ei ole riigikohus antud avaldust veel läbi vaadanud," teatas riigikohtu kommunikatsioonijuht Merje Talvik.

"Vastavalt tsiviilkohtumenetluse seadustikule – kui menetlus on lõpetatud, ei saa hageja uuesti pöörduda kohtusse hagiga sama kostja vastu vaidluses samal alusel sama hagieseme üle," lisas Talvik. Sellega loobus Savisaar tema mõjuagendiks nimetamise vastu protestimisest.

Savisaare kommentaar

"2010. aasta jõulueelsel ajal nimetasid Postimees ja Tuuli Koch mind Raivo Aegi kihutamisel mõjuagendiks, julgeolekuohuks ning mõjuvõimuga kauplejaks. Need väited ei pea paika, mistõttu kaebasin Postimehe ja Tuuli Kochi kohtusse ning nõudsin valeväidete ümberlükkamist," teatas Savisaar oma pressiteates.

"See kohtuasi on olnud riigikohtu laual otsustamiseks juba aasta aega ning tänaseni ei ole lahendini jõutud. Selle aja jooksul on riigikohus lükanud otsustamist korduvalt edasi. 6. mai 2015, 5. juuni 2015 ja 28. oktoober 2015 — need on kuupäevad, millisteks on riigikohus selles asjas lubanud otsuse teha, aga ei teinud. See on kummastav, kuna asi on olemuselt lihtne. Vaidlus käib kolme lause üle asjas, kus vastaspoole poolt ei ole esitatud mitte ühtegi (!) tõendit. Mida nii kaua otsustada? BBC-l, kes viimaste valimiste järgselt mind kogemata samuti Venemaa-meelseks nimetas, võttis minu kaebuse läbivaatamine see-eest vaid mõned nädalad, ning minu ees vabandati," kirjutas Savisaar.

"Olen selles asjas otsust oodanud suure huviga. Viimati määras riigikohus uueks otsuse väljakuulutamise kuupäevaks 20. november 2015. See on täpselt selline aeg enne Keskerakonna kongressi, et võib delegaate ühele või teisele poole mõjutada. Ma ei soovi, et minu poliitiline tegevus oleks sellest kohtuotsusest ühel või teisel moel mõjutatud. Ma ei soovi poliitkonjukturismi. Ma soovin vältida ühe- või teistsugusele kohtuotsusele poliitilise tähenduse omistamist. Seetõttu esitasid minu advokaadid täna riigikohtule avalduse, millega loobun edasisest kohtuvaidlusest Postimehe ja Tuuli Kochiga," teatas Savisaar.

"Eelnev ei tähenda, et ma oleksin nõus sellega, mida Postimees ja Tuuli Koch minu kohta avaldasid. Ma tulen selle teema juurde tagasi pärast kongressi olukorras, kus õigusemõistmine ja päevapoliitika ei kohtu," lisas Savisaar.