Pernavase sõnul saavad politseinikud käsirelvad ja mittesõjalise otstarbega automaadid.

Otsus on reageering kahele eelmisel nädalal aset leidnud intsidendile Vilniuses, mis kutsusid esile palju kriitikat. Ühel juhul tulistas politseinik kogemata kodutut meest jalga. Teisel juhul haaras kinnipeetu politseiniku valveta jäänud relva ja jooksis minema, kutsudes esile ulatusliku inimjahi. Keegi siiski viga ei saanud.

Pernavase sõnul investeerib Leedu politsei rohkem politseinike väljaõppesse ja selle tagamisse, et nad oleksid võimelised kriisiolukordadele reageerima.

Politseinikud on samas väljendanud oma toetust siseminister Skvernelisele, kes esitas reedel lahkumisavalduse pärast parlamendi spiikri Loreta Graužinienė ja president Dalia Grybauskaitė kriitikat.

„Igaüks kirjutab, et Skvernelis on väga hea, ametiühingud ütlevad ka, et ta on hea… Kui hea ta on, kui ta ei lahenda nende palgaprobleemi, varustuse probleemi – jakke, kingi ja nii edasi?“ küsis Graužinienė. Ta süüdistas Skvernelist ka sobimatus kommunikatsioonis neljapäeva õhtul, kui Vilniuses otsiti Igor Molotkovi, kes politsei automaadiga minema jooksis.

President Grybauskaitė ütles järgmisel päeval, et minister Skvernelis ei oska olukordi õigesti hinnata.

Leedu politseinike ametiühingute rahvusliku liidu juht Vladimir Banel on öelnud, et Graužinienė annab ühiskonnale ja teistele poliitikutele aktiivselt vale informatsiooni oma ebaadekvaatsete avaldustega, et siseminister Skvernelis ei ole midagi politseinike heaks ära teinud. Banel süüdistas Graužinienėt ühiskonna lõhestamises ning õiguskaitsesüsteemi tugevdamise katsete õõnestamises.

Skvernelist toetab ka Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.