Reaalset vangistust ei pöörata aga täitmisele, kui Õun ei soorita järgmise 18 kuu jooksul uut kuritegu. Samuti jäävad Õuna kanda ligi 2500 euro ulatuses kohtukulusid. Suurema osa kuludest ehk 6500 eurot tasub riik.

Kohtunik Anne Rebane küsis süüdistatavalt, miks ta siis sellise kuriteo toime pani. "Tegelikult ma tahtsin lihtsalt luua linnalegendi. Nii ma ütlesin ka uurijatele," vastas Õun.

Rebane näis üllatunud ja palus Õunal enda põhjendust korrata. "Tahtsin luua linnalegendi. Tegelikult läks aga hoopis nii, et minule tungiti kallale."

Rohkem Õun enda teguviisi, mille ta kokkuleppemenetluse korras omaks võttis, ei selgitanud. Kohus kuulutab välja otsuse kell 13.

Lauri Õun peeti Põhja prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna politseinike poolt kinni pidasid 29. juulil, kuna teda kahtlustati 25. mail Tallinnas Rahumäe terviserajal 21-aastase naise ründamises. Õuna peeti kinni kolm päeva.

Mees viidi kontrolliks raviasutusse, kus tema suhtes viidi kriminaalmenetluse raames läbi erinevaid uuringuid selgitamaks, kas ta oli teo toime panemise ajal süüdiv.

Septembris teatas Põhja ringkonnaprokuratuur, et Rahumäe tervisespordirajal naise ründamises kahtlustatav mees on tunnistatud arstide poolt süüdivaks.

Noor tervisesportlane sattus tänavu 25. mai lõuna ajal Tallinnas Rahumäe kalmistu taga asuval jooksurajal rünnaku ohvriks ja hoiatas sotsiaalmeedias üksi jooksmas ja jalutamas käimise ohtude eest.

Süüdistatava puhul on aga tegemist EKRE nüüdseks endise liikme Lauri Õunaga, kes kandideeris ka viimastel valimistel riigikokku. Õun on sündinud 1989. aastal. Tal on keskeriharidus ning valimistel kandideerimise ajal märkis ta oma töökohaks "administraator". Samuti tituleeris ta ennast siis töötava üliõpilasena. Seoses süüdistusega naise ründamises, kaotas Õun töökoha.

Ta osales tänavustel riigikogu valimistel, kus püüdis hääli EKRE nimekirjas Ida-Virumaal. Valituks Õun ei osutunud ja ta kogus kokku vaid 19 häält.

Läinud aasta lõpus kuulus ta ka pooleteise kuu vältel Eesti Vabaerakonda, alates 1. jaanuarist 2015 kuulus mees aga EKRE ridadesse. Õun on 3. augusti seisuga erakonnast välja astunud.

Kusjuures Õunale pole see mitte esimene sellelaadne juhtum. Lauri on olnud nimelt 2013. aasta kevadel kahtlustatav KarS §121 järgi klassifitseeritavas kuriteos, kus ta ründas avalikus kohas noort naisterahvast, üritades teda kanga-laadse esemega kägistada.

Naine tõrjus toona rünnaku kiiresti ning ta tervisekahjustused ei olnud tõsised. Pärast lühikest vestlust lahkus Lauri sündmuskohalt. See kriminaalasi lõpetati oportuniteediga, kuna kahtlustatav oli varasemalt kriminaalkorras karistamata ning üliõpilane. Lauri pidi toona kohustuslikus korras tasuma riigituludesse 320 eurot.