Vallavolikogu arutab ka abivallavanematele heade töötulemuste eest preemia maksmist. Abivallavanem Oliver Liidemann (Keskerakond) saab 1300 eurot, abivallavanem Margus Kruusmägi (Reformierakonna nimetatud) 1350 eurot, abivallavanem Mati Mätlik (valimisliit Parteivaba Viimsi) 1100 eurot ja -abivallavanem Margus Talsi (Sotsiaaldemokraatlik erakond) 1350 eurot. Preemiaid arutatakse vallavolikogu tänasel istungil.

Viimsi valla kommunikatsiooni- ja arendusjuht Liia Ringo kommenteeris, et vallavanema ja abivallavanemate tasude teemat ei otsusta mitte Viimsi vallavalitsus, vaid vallavolikogu. "Vastavasisulist otsust ei ole seni vastu võetud, seega ei saa me teemat kommenteerida," teatas Ringo.

Volikogu eelnõudest ei nähtu, millised on need "väga head töötulemused".

Praegune vallavalitsus sai ametisse mais, kui kukutati IRLi liige Jan Trei juhitud vallavalitsus. Trei kommenteeris, et tänane koalitsioon on mõelnud eelkõige sellele, kuidas omad inimesed pukki saada vallamajas ja valla äriühingutes.

Viimane poolaasta vallavalitsemist on tähendanud Trei sõnul vallavanema ja abivallavanemate tuntavat palgatõusu, maamaksutõusu ning paljude põhjendamata ametikohtade loomist, kuhu on palgale võetud ilma konkursita Keskerakonna liikmed.

Koalitsiooni üks esimestest otsustest on Trei sõnul olnud tõsta kõigepealt vallavalitsejate palku. Vallavanema töötasuks määrati 3840 eurot kuus senise 3200 euro asemel ja abivallavanemate kuupalgaks on uue määruse kohaselt 3072 eurot kuus, varasemalt jäi abivallavanemate palgaks ligikaudu 2500 eurot.

"Lisaks on valla äriühingute palgale võetud tänaseid koalitsiooniliikmeid, kellel puudub vastav haridus, et äriühingutest sisulist tööd teha. Volikogu liikmed lihtsalt võtavad ilma tööd tegemata palka välja. Sellist käitumist võib pidada valla maksumaksja raha omastamiseks. Selliseid näited on Viimsi Halduses ja Viimsi Vees," kritiseeris Trei.

"Oktoobrikuu volikogus otsustas koalitsioon juurde luua vallavalitsusse sisulisi põhjendusi toomata seitse uut ametikohta. Viimsi vallamajas hakkab senise 60 inimese asemel töötama 68, mis tähendab, et ametnike hulk suureneb märkimisväärsed 13 protsenti," lisas Trei.