„Me üritame midagi väga keerulist, üritame midagi, mida pole ükski teine riik proovinud, ning see on meie positsiooni uuesti läbirääkimine selles Euroopa Liidus meie valitud ajal mandaadiga Briti rahvalt,“ ütles Cameron. „Mis on juhtunud, on see, et me oleme astunud pika sammu edasi parema kokkuleppe poole Suurbritannia jaoks. Teha on veel palju rasket tööd, aga on olemas tee kõigest sellest läbi Suurbritannia jaoks parema kokkuleppeni.“

Cameroni sõnul teatas Euroopa Komisjon, et nende arvates on olemas lahendused, mitte kompromissid.

Euroopa ülemkogu president Donald Tusk ütles, et Cameron tegi selgeks oma seisukohad, eriti toetuste ja vaba liikumise osas.

Tusk lisas, et teised Euroopa Liidu riigijuhid väljendasid muret, aga on olemas tahe kompromisse otsida.

„Lähtudes sellest positiivsest debatist leppisime me kokku koostöö tegemises lahenduste leidmiseks kõigi nelja teema puhul, mille peaminister Cameron on tõstatanud,“ ütles Tusk.

„Ma olen optimistlik, sest me kõik tahame kompromissi. Aga tuleb teha tööd sisuga. Lepingu muutmine võib olla võimalik. Mitte praegu, aga võib-olla hiljem,“ kommenteeris Saksamaa liidukantsler Angela Merkel.

Prantsusmaa president François Hollande ütles, et Cameroni nõudmistega võidakse kohanduda, kuid Euroopa Liidu reegleid ja põhimõtteid tuleb austada.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker hoiatas, et kõik neli Cameroni nõudmist on keerulised täita ning enne veebruari on vaja intensiivseid läbirääkimisi.