Politsei jätkab täna meeste ülekuulamisi ja muid kiireid menetlustoiminguid, et juhtunu asjaolud detailselt selgeks teha.

Kuriteokahtlustuse või -kahtlustuste esitamine selgub lähemal ajal. 45-aastase mehe täpse surma põhjuse selgitab digilahang.

Eile hommikul toimus Tartus Toomemäe nõlval kaklus, mille käigus tapeti mees.

Esialgsetel andmetel läksid kesklinnas Toomemäel kaks seltskonda omavahel kaklema. Üks vahejuhtumis osalenud meestest sai surmavaid vigastusi. Kõiki juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitatakse kriminaalmenetluse käigus, mida politsei alustas tapmist käsitleva paragrahvi alusel.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva ütles, et politsei tegeleb aktiivselt mehe surmani viinud asjaolude selgitamisega. Tema kinnitusel on Tartu kesklinn turvaline piirkond, kus avalikus kohas toime pandud rasked vägivallateod on väga erandlikud.

„Enamjaolt on olnud sellistel juhtudel tegu alkoholijoobes üksteisele tuttavate inimeste omavaheliste arveteklaarimistega,“ selgitas ta. Järva lisas, et sel aastal on see Tartus teine tapmise paragrahvi alusel käivitatud kriminaaluurimine. Nimelt avastati juulikuus Tartus Kalda teel korterist torkehaavadega mehe surnukeha. Toona pidas politsei kuriteos kahtlustatavatena kinni 39-aastase naise ja 57-aastase mehe, kes olid alkoholijoobes.

Politsei palub kõigil, kel on infot, mis võiksid antud surmajuhtumi lahendamisel abiks olla, anda sellest teada hädaabinumbril 112.