Cameroni sõnul aitavad need sammud võidelda radikaliseerumise vastu.

Cameron kirjutas, et mõnede moslemikogukondade lõimumatus Briti ühiskonda on aidanud kaasa äärmusluse tekkele ning soodustanud eemaletõukavate kommete järgimist, näiteks naiste ümberlõikamist ja sundabielude sõlmimist.

„Eelmisel nädalal olin ma suurepäraste mosleminaiste rollimudelite grupi kohtumise eesistuja. Ja kui ma kuulsin suurepäraseid näiteid paljude naiste kohta, kes on meie maal heal järjel, maalisid mõned ärevusttekitava pildi sunniviisilisest sugude eraldatusest, diskrimineerimisest ja sotsiaalsest isolatsioonist peavoolu Briti elust,“ ütles Cameron.

Cameroni sõnul on aeg sundida enesekindlamalt peale liberaalseid väärtusi ning olla selgem ootuste kohta, mida pannakse neile, kes Suurbritanniasse elama tulevad.

„See on Suurbritannia. Sellel maal on naised ja tüdrukud vabad valima, kuidas nad elavad,“ ütles Cameron.

Londoni politsei endine peasuperintendent Dal Babu, kes töötab nüüd perekondadega, kust on lapsed läinud võitlema Islamiriigi eest, ütles BBC Radio 4 saatele „Today“, et investeering keeletundidesse on teretulnud.

Babu ütles samas, et ei pea hea inglise keele oskuseta naiste osakaalu 22 protsendi suuruseks. Tema sõnul on see kuus protsenti, mille allikas on rassivõrdsuse mõttekoda Runnymede Trust.

Cameroni sõnul näitab statistika, et inglise keele oskus puudub 190 000-l mosleminaisel. Keeletunnid hakkavad toimuma kodudes, koolides ja kogukonnaruumides ning kõige rohkem osavõttu takistavad reisi- ja lastehoiukulud kaetakse.

Cameroni sõnul on inglise keele oskuse parandamine sisserändajate oma vastutus, kui nad tahavad pikendada Ühendkuningriigis viibimist või taotleda kodakondsust.

Ei ole plaani teatud tasemele mitte jõudnud inimesi riigist välja saata, kuid valitsus toob välja, et keeleoskust võetakse arvesse, kui inimesed taotlevad viisade pikendamist või alalist elamisluba Ühendkuningriigis.

„Need on meie väärtused, mis teevad meie maa selleks, mis ta on, ning see on nende eest enesekindlalt seismine, mis need püsima jätab,“ kirjutas Cameron. „Suurbritannias ei karda mehed naiste edu, selle üle tuntakse uhkust.“