Lisaks pangakonto väljavõtetele tahtis ERJK ka 2015. aasta kohta kõik kassa sissetuleku- ja kassa väljaminekuorderid või nende koopiad.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk kommenteeris, et nad vastavad kõigepealt ERJK-le ja seejärel kommenteerivad teemat meediale.

Suvel selgus, et Keskerakond võttis eelmisel aastal enne selle aasta 1. märtsi valimisi oma pangaarvelt välja suure hulga sularaha ja otsustas seda millegipärast oma kassas hoida. Miks seda vaja oli, sellele ei suutnud Keskerakond selget vastust anda.

ERJK päris seetõttu Keskerakonnalt aru, miks oli neil 2014. aasta majandusaasta aruandes deklareerinud sularaha jääk eelmise aasta lõpus 174 427 eurot ehk üle kahe korra rohem kui aasta varem.

Septembris teatas Keskerakond, et nende kassajääk suurenes 2014. aastal, kuna erakond moodustas erakonna likviidsuse tagamiseks kassareservi.

Suvel teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal, et aruandes toodu on aastavahetuse seis. "See ei tähenda aga seda, et terve 2014. aastal oleks seesugune summa sularahana kassas olnud. Tegemist oli valimiskampaania perioodiga. Kindlasti ei ole tegemist millegi erakorralisega. Lisaks keskbüroole, kes erakonna finantsidega tegeleb, on Eesti Keskerakonnal ka 27 piirkonda ja ligi 200 osakonda, kes kõik samuti erakonna majandustegevuses, sealhulgas sularahaga käitlemises osalevad," rääkis Toobal.