Telekanalis BBC One läks aga esmaspäeva õhtul eetrisse uus „Panorama“ dokumentaalsaade, milles räägiti üksikasjalikult süüdistustest, et Putin on loonud keerulise varanduse varjamise süsteemi.

Detailselt räägitakse ka sellest, kuidas Putin omandas 57-meetrise luksusjahi Olympia.

Venemaa riikliku laevandusfirma Sovkomfloti endine juht Dmitri Skarga ütles, et jaht oli kingitus Abramovitšilt, kes andis selle Putinile üle vahendaja kaudu.

On fakt, et härra Abramovitš andis jahi oma töötaja kaudu härra Putinile üle.

„On fakt, et härra Abramovitš andis jahi oma töötaja kaudu härra Putinile üle,“ ütles Skarga „Panoramale“. Skarga väitis ka, et jahti peetakse ja hooldatakse riigi raha eest, kuigi see on Putini isiklik omand.

USA rahandusministeeriumis sanktsioonidega tegelev ametnik Adam Szubin ütles „Panoramale“ otse, et usub, et Putin on korrumpeerunud, ning Ühendriigid on olnud Putinile antavatest altkäemaksudest teadlikud juba „palju, palju aastaid“.

„Me oleme näinud, et ta muudab rikkaks oma sõbrad, oma lähedased liitlased, ja marginaliseerib need, keda ta ei pea sõpradeks, kasutades riigi vara. Kas see on Venemaa energiarikkus, kas need on muud riiklikud lepingud, ta suunab neid, kelle kohta ta usub, et nad teda teenivad, ning tõrjub kõrvale need, kes ei teeni. Minu jaoks on see pilt korruptsiooni kohta,“ ütles Szubin „Panoramale“.

Kuigi Szubin ei öelnud Putini varanduse kohta mingit numbrit, nentis ta siiski, et Venemaa presidendi deklareeritud aastapalk „ei ole täpne avaldus mehe varanduse kohta“.

Me oleme näinud, et ta muudab rikkaks oma sõbrad, oma lähedased liitlased, ja marginaliseerib need, keda ta ei pea sõpradeks, kasutades riigi vara.

2007. aastal väitis Vene poliitikakommentaator Stanislav Belkovski, et Putin on kogunud osaluse kaudu Vene energiafirmades 40 miljardi dollari suuruse varanduse.

Eelmisel aastal väitis Putini häälekas kriitik Bill Browder, et Venemaa presidendi varandus on väärt 200 miljardit dollarit, millega ta oleks kaugelt maailma rikkaim mees.

2014. aastal teatas USA valitsus, et Putinil on salajasi investeeringuid energiasektoris, kuid nende väärtusest ei räägitud ega süüdistatud Putinit avalikult korruptsioonis.

Kreml teatas BBC-le, et need süüdistused ei nõua vastust, sest on puhas väljamõeldis.