Ago-Endriku enda elu on aga samuti olnud väga kirev. Näiteks pole ta kunagi kohtunud oma isaga. Ta räägib: "Lapsepõlvest ma ikka teadsin, et kusagil väljamaal ta on ja et tal on kaks tütart. 1991. aastal, kui Kanadasse jõudsin – teadsin, et isa peaks elama seal – sain teada, et ta oli pool aastat varem siitilmast lahkunud.

Aga huvitav on see, et minu enda poeg leidis alles paar aastat tagasi üles mu õe ehk poolõe. Ta (õe nimi on Ene Riisna Greenfield – R. R.) on minust vaid pool aastat vanem, oleme praktiliselt eakaaslased. Poeg leidis ta üles ja viis meid kokku. Meil kulus seega 70 aastat, selleks et üksteist leida."

Kas õde teadis teist?

"Mina teadsin temast, aga tema ei teadnud minust midagi.

Muide, selgus, et ka tema on televisioonis töötanud. Õppinud Kanadas Torontos, töötanud Ameerika televisioonis, kahe Emmy laureaat. Töötas n-ö probleemsaadete produtsendina. Ja mis on veel huvitav: ta on abielus mehega, kes praegu on 92-aastane, aga oli 1962. aastal John Kennedy valitsuses välisministri asetäitja. Ta nimi James L. Greenfield.

Kui Kennedy siitilmast lahkus, võeti õemees New York Timesi toimetajaks, toona ei olnud see nii kõrgel tasemel ajaleht. Aga ta töötas 10–20 aastaga New York Timesi taseme üles ja lahkus sealt, kui sai 80. Ma olen selle mehega kohtunud. Nad on Tallinnas käinud ja tulevad sel kevadel jälle.

Mis veelgi põnevam: selgus, et õde oli ostnud Haapsallu majakese. Tuli välja, et olime kümme aastat mõlemad Haapsalus elanud, võib-olla ka poes kohtunud. Aga ei teadnud, et oleme õde ja vend."

Pikka intervjuud Ago-Endrik Kergega loe juba homme ilmuvast LP-st!