PARNAS-i aseesimees Ilja Jašin teatas kohe, et video on otsene ähvardus Kasjanov tappa. „Need poisid Tšetšeenias on kõige tõelisemad bandiidid, keda kaitseb Putin,“ kirjutas Jašin Facebookis.

Kasjanov ise pole Kadõrovi videot kuidagi kommenteerinud, kuid jagas seda Twitteris.

Jaanuari keskel nimetas Kadõrov süsteemivälise opositsiooni esindajaid rahvavaenlasteks ja reeturiteks. Kadõrov süüdistas neid selles, et nad püüavad keerulist majanduslikku olukorda ära kasutada.

Videos on ka keskprateilasest saadik ja Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) liige Mailis Reps.

"Jah, kohtusime selliste isikutega tõesti. Kusjuures väga huvitav oli see, et istusime restoranis ja mingisugused väga naljakad kaamerad käisid meil akna taga küll," kommenteeris Reps Delfile.

"Posti otsa oli seotud käsikaamera teibiga. Me saatsime restoranist isegi turvamehed välja vaatama, aga siis olid kaamerad juba kadunud," rääkis Reps ja lisas, et kohtumine toimus läinud esmaspäeval Strasbourgis iganädalase fraktsiooni õhtusöögi raames.

"Kusjuures, me kõik kommenteersime ja naersime selle peale. Tol hetkel tegi see nalja ja kui päris aus olla, siis keegi ei seostanud ära, et mingi lavastus on, vaid et poisikesed teevad nalja," lisas Reps.

Repsi sõnul käisid opositsionäärid Kasjanov ja Kara-Murza noorem ENPA-l külas ja kuna oli planeeritud, et tuleb Venemaa sanktsioonide hääletus, siis olid kohal nii Ukraina kui ka Venemaa esindajad. Samuti anti üle petitsioon, et ENPA arutaks Nemtsovi mõrvaga seonduvat. Restoranis toimunud kohtumisel räägiti peamiselt muredest Nemtsovi mõrva üle ning Ukrainast.

"Seesama Vladimir (Kara-Murza noorem - toim.), kellest siin juttu on, tema on ise elanud läbi mürgituse ja talle anti ellujäämisvõimalust kolm protsenti, kuid ta tuli välja," rääkis Reps.

Kasjanov ja Kara-Murza kavatsevad Kadõrovi sihikuvideo peale politseile kaebuse esitada

Venemaa opositsioonilise erakonna PARNAS juht Mihhail Kasjanov ja ajakirjanik Vladimir Kara-Murza kavatsevad Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi Instagramis avaldatud video asjus õiguskaitseorganite poole pöörduda, teatas Kara-Murza raadiojaamale Govorit Moskva.

„Kahjuks on see, mida me täna näeme, selle karistamatuse tulemus, mis on juba ligi aasta välja kujunenud pärast meie seltsimehe, Vene opositsiooni juhi Boriss Nemtsovi demonstratiivset mõrva 200 meetri kaugusel Kremlist. Absoluutselt kõigest on näha, et selle kuriteo jäljed viivad nii või teisiti Groznõisse,“ ütles Kara-Murza.

Kara-Murza lisas, et hindab Kadõrovi avaldatut mõrvale õhutamiseks.

Kara-Murza sõnul sõitis ta Strasbourg’i koos Kasjanovi, Žanna Nemtsova ja Vadim Prohhoroviga Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee istungjärgule, et arutada Nemtsovi mõrva uurimise kontrolli alla võtmist.

Hiljem ütles ka Kasjanov, et peab video avaldamist otseseks mõrvaähvarduseks. „Ma pean nõu juristidega ja annan kõige tõenäolisemalt õiguskaitseorganitesse sisse sellise klassifikatsiooniga avalduse,“ vahendas Interfax. Kasjanov märkis ka, et ootab Venemaa presidendi reaktsiooni.

Inimõiguslane Ljudmila Aleksejeva teatas esmaspäeval, et Kadõrov on osaluse Nemtsovi mõrvas „praktiliselt üles tunnistanud“. Kadõrovi avaldatud videot nimetas Aleksejeva otseseks ähvarduseks Kasjanovi elule.