Küsimust arutati Tšaika kohtumisel Peterburi asekuberneri Igor Divinskiga, teatas peaprokuratuur Lenta.ru vahendusel. Võeti vastu otsus kontrollida ühiselt võimalike seaduserikkumiste kindlaks tegemiseks ja tekkinud olukorra lahendamiseks tehtavate tööde käiku ja tulemusi.

Kontroll viiakse läbi koos Venemaa keskkonnakaitseagentuuri Rosprirodnadzori Loode föderaalringkonna osakonna spetsialistidega ning selle käigus antakse hinnang linna täitevorganite tarvitusele võetud meetmete piisavuse kohta.

Kontroll viiakse läbi kiiremas korras ja prokuratuur reageerib sellele vastavalt.

Peterburi internetiväljaanne Fontanka.ru kirjutas 1. veebruaril, et Krasnõi Bori ohtlike jäätmete polügoonil on tekkinud eriolukord. Sooja ilma tõttu voolab mürgine vesi reservuaaridest välja ning jõuab Neeva jõkke ja edasi Soome lahte. Polügoonil säilitatakse kaht miljonit tonni mürgiseid aineid. See on naftaproduktide, hapete, galvaanilise muda ja elavhõbedat sisaldavate ühendite segu otse lageda taeva all ning seda valvab vaid 20 töötajat. Reservuaaride pinnal ujuvad tünnid ja muud anumad ning jäätmed on segunenud. Polügooni potentsiaalsest ohtlikkusest räägib see, et kui 2014. aastal puhastati kahe reservuaari pinda, läksid tünnid veokite kastides ise põlema, märgib Fontanka.ru.

Polügooni juhataja Viktor Koljadov saatis kohalikele võimuorganitele kirja palvega kuulutada välja eriolukord, kuid võimud pole kuidagi reageerinud. Juriidiliselt asub Krasnõi Bor Peterburi linna loodusvarade kasutamise komitee haldusalas, kuid geograafiliselt Leningradi oblastis. „Keegi ei taha võtta omale vastutust polügoonil toimuva eest,“ märgib Fontanka.ru.

Vastuseks Fontanka.ru artiklile lükkas Peterburi loodusvarade kasutamise komitee ümber informatsiooni mürgiste jäätmete lekke kohta, teatas veebileht Sankt-Peterburg.ru. Seal väideti, et olukord ei ole kriitiline.

Krasnõi Bori polügoon tegutseb alates 1970. aastatest. See on Venemaa Loode föderaalringkonna suurim mürgiste jäätmete, keemia-, meditsiini- ja tööstusettevõtete tegevuse produktide matmispaik. Polügoon asub 30 kilomeetri kaugusel Peterburi kesklinnast.