Eesti aukonsul Funchalis Fernando Faria de Catanho rõhutas avamisel soovi panustada Eesti ja Portugali vaheliste sidemete tugevdamisse, eriti turismi, majanduse ja kultuuri vallas. Madeira regionaalse omavalitsuse esindaja tõi oma sõnavõtus välja, et samal ajal kui EV tähistab oma 100. aastapäeva ja Euroopa Liidu eesistumist, möödub 600 aastat Madeira avastamisest ning kaks mereäärset riiki võiksid neid tähtpäevi mõne ühise kultuuriürituse korraldamisega tähistada.

Avavastuvõtule järgnes Eestit tutvustava fotonäituse avamine Funchali linnateatris.

Eesti aukonsul Funchalis Fernando Faria de Catanho on sündinud 1974. aastal ja valdab lisaks portugali keelele inglise ja hispaania keelt. Ta on lõpetanud Lissaboni Autonoomse Ülikooli rahvusvahelise ärijuhtimise erialal ja Lissaboni Lusiada Ülikooli majandusteaduste erialal. Uus aukonsul juhib kinnisvaraga tegelevat ettevõtet Barreto, Fernando & Daniel ja on tegev justiitsministeeriumi regionaalse esinduse administratsioonis.

Teised Eesti aukonsulaadid Portugalis asuvad Portos, Taviras ja Ponta Delgadas.

Eesti aukonsulaat Funchalis asub aadressil Rua dos Aranhas 53 - 4 Andar, Funchal, Madeira. Aukonsulaati saab helistada telefonil +351 291 100 091 ja +351 962 126 600 või kirjutada e-posti aadressil estonianconsul.funchal@outlook.pt.