Veel teatatakse, et seoses sellega, et Venemaa peatas ühepoolselt Ukraina veokite liikumise oma territooriumil, saatis Ukraina välisministeerium viivitamatult Venemaale noodi, milles nõutakse selle ebaseadusliku tegevuse kohta selgitust.

Ukraina ühiskondlikud aktivistid alustasid enne seda kümnes Ukraina oblastis tähtajatut aktsiooni, mille käigus ei lasta Vene numbritega veokeid Ukrainas piiridele sõita.

Kreml nimetas esmaspäeval olukorda Ukrainas blokeeritud Vene veokitega omavoliks. Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov teatas, et see tegevus on rahvusvahelise õiguse normide vastane, vahendab Lenta.ru.

„On nördima panev ja lubamatu, kui Ukraina võimude mahitusel toimub mingi omavoli meie vedajate suhtes. See on vastuolus rahvusvaheliste vedudega tegeleva rahvusvahelise organisatsiooni põhimõtetega,“ ütles Peskov.

Medvedev ähvardas keelata kõigi transpordiliikide Ukrainast Venemaale sisenemise

Venemaa peaminister Dmitri Medvedev Vene veokite läbisõidu keelanud Ukraina tegevust häbematuseks. Medvedev ei välistanud kõigi transpordiliikide Ukrainast Venemaale sisenemise keelamist.

„Vastumeetmed, mis võeti tarvitusele selleks, et õhutada Ukraina poolt selle olukorraga tegelema, nüüd tuleb kasutada täiendavaid kontrollvolitusi kõigi transpordiliikide suhtes, mis liigub Ukraina territooriumilt,“ ütles Medvedev TASS-i vahendusel.

Medvedev andis korralduse jätkata konsultatsioone välisministeeriumi, transpordiministeeriumi ja Vene saatkonna liinis.