Euroopa Liidu neljapäeval alanud tippkohtumisel arutatakse muu hulgas Suurbritannia liikmeks oleku tingimuste muutmist. Cameron tahab teistest Euroopa Liidu riikidest Suurbritanniasse tulevate töötajate sotsiaaltoetuste külmutamist ja välismaale makstavate lastetoetuste piiramist.

„See on küll täiesti mõistuspärane poliitika,“ ütles Soini. „Mina olen küll brittidega selles asjas sama meelt, et sellist lahendust on vaja.“

Peaminister Taavi Rõivas vastas Soni väljaütlemiste peale, et Eesti ja Soome lapsetoetused ei erine sedavõrd palju, et indekseerimine annaks märgatavat efekti.

Eesti ja Soome lapsetoetused on juba praegu võrreldaval tasemel ning järgmisest aastast on kolmelapselise pere toetus Eestis suurem kui Soomes.

“Numbreid vaadates on selge, et Eesti ja Soome lapsetoetused on juba praegu võrreldaval tasemel ning järgmisest aastast on kolmelapselise pere toetus Eestis suurem kui Soomes. Seetõttu ei oleks indekseerimisel olulist mõju,” ütles Rõivas.

Peaminister Rõivas arutas lastetoetuste teemat eile õhtul Brüsselis ka Soome peaministri Juha Sipiläga.

Eurosaadik Urmas Paet ütles aga, et Soini reageering on Briti soovide doominoefekt.

"ELi ja Briti kõneluste peaeesmärk on tugevdada ELi liikmelisuse toetust eelseisval Briti referendumil. Samas tekitavad kõnelused ELis nõudmiste doominoefekti, millest pole lõpuks kellelgi midagi võita," rääkis Paet Twitteris.