Nädala positiivne üllataja oli Kadri Kõusaare mängufilmi „Ema” valimine USA maineka Tribeca filmifestivali rahvusvahelisse võistlusprogrammi. „Ema” on esimene Eesti mängufilm, mis esilinastub ühe maailma suurima vaatajaarvuga festivali põhivõistlusprogrammis – seda külastab iga aasta umbes kolm miljonit inimest. Peale rahvusvahelise esilinastuse on filmil „Ema” New Yorgis kokku viis ametlikku festivali- ja pressilinastust.

Kalmeti soololavastus teeb kunsti kunstist

Henrik Kalmeti Kanuti Gildis etenduv metalavastus „A Festival Piece ehk Meeleheitlik katse pälvida festivalikutse” kompab kriitika ja kunsti piire: kas tegemist on tantsuetenduste puhta paroodiaga või uut kvaliteeti loova kunstiga? Ilmselgelt on tükis mõlemat, kuid kaalukauss langeb kriitika kasuks, sest lavastus on moodsa teatri tantsuetenduste mosaiik ja ilma selle taustateadmiseta jääb sisu pisut hämaraks. Kriitika aga kerjab kriitikat: kuuldavasti on „päris” tantsukunstnikud Kalmeti peale natuke pahased.
"A Festival Piece ehk Meeleheitlik katse pälvida festivalikutse"

Viimaks võidutses DiCaprio

Leonardo DiCaprio parima meespeaosa Oscari võit pühapäevaöisel kuldmehikeste jagamisel ülendas filmimaailmas paljude meeli. Saali ovatsioonid ja kaasaelamine näitas selgelt, kuivõrd oodati, et just tema kuldse mehikese saab. Ka internet pakatas hiljem uudistest, milles DiCaprio võit kippus varjutama teisi Oscari-saajaid.