Šarapova jääb Daily Maili andmetel sponsorite loobumise tõttu lähitulevikus ilma umbes 100 miljoni naelsterlingu suurusest teenistusest.

Vaesus 28-aastast tennisisti siiski ohustamas ei ole, näiteks mullu teenis ta ametlikel andmetel 29 miljonit dollarit.

The Telegraph: Šarapovat hoiatati detsembris meldooniumi tõttu viiel korral

Suurbritannia ajalehe The Telegraph väitel hoiatas WADA Maria Šarapovat, nagu ka kõiki teisi tennisiste, detsembris suisa viiel korral selle eest, et meldooniumi nimeline ravim hakkab 2016. aasta 1. jaanuarist kuuluma dopinguainete nimekirja.

Maailma enimteenivaim naissportlane jäi jaanuaris Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel meldooniumiga ometi vahele. Oma dopinguproovis põrumisest teatas venelanna üleeile Los Angeleses korraldatud pressikonverentsil.

"Olen ravimit Mildronati (Ida-Euroopas laialt levinud südameravim - toim.), mis sisaldab meldooniumi, kasutanud oma perearsti soovitusel üle kümne aasta ja seda erinevate tervisehädade puhul. Olen seda siiani kasutanud täiesti legaalselt, kuid sellest aastast reeglid muutusid ja meldoonium muutus keelatud aineks, mida ma ei teadnud," rääkis Šarapova esmaspäevasel pressikonverentsil.

Ta lisas, et rahvusvaheline tenniseliit ITF oli sportlastele 22. detsembril saatnud e-kirja koos lingiga uuest aastast keelu alla minevate ainetega, kuid ta ei avanud seda ega olnud teadlik, et võtab keelatud ainet. Hoiatustest, millest The Telegraph kirjutab, ei rääkinud Šarapova midagi.