"Kohale saabunud kiirabibrigaad viis poisi raskes seisus haiglasse ja esialgsel hinnangul on poisi terviserikke põhjuseks gaasiboilerist tingitud vingumürgitus," rääkis Kallas, kelle sõnul on juhtunu täpsemate asjaolude kontrollimiseks alustatud kriminaalmenetlust Karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse tekitamist.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Raimond Kaljulaid kinnitas, et tegemist on erakordselt traagilise juhtumiga. "Raske on kujutada ette selle pere läbielamisi, kelle laps on sattunud nii raskesse olukorda," nentis ta ja lisas, et asja kogunes arutama linnaosa juhtkond. "Meile teada olevalt tehnilise järelevalve amet koos politsei ja päästeametiga planeerivad seal majas suuremat kontrolli. Võtame omalt poolt ühendust nii ühistu kui ka tehnilise järelvalve ametiga. Taotleme, et meie esindaja saaks olla protsessi juures, et oleksime jooksvalt informeeritud õnnetuse põhjuste uurimisest," selgitas ta ja lisas, et uuritakse ka teisi maju.

"Uurime, kuidas teha selgeks, millistes majades Põhja-Tallinnas on veel kasutusel sarnased küttesüsteemid, et võtta nende ühistutega eraldi ühendust ja juhtida tähelepanu vajadusele nende ohutust kontrollida. Samuti plaanime laiemalt teavitada elanikke ja ühistuid."

Kaljulaiu sõnul on õnnetuse põhjuste kiire välja selgitamine ja sellest avalikkuse teavitamine väga oluline. "Selliseid kütteseadmeid ja lahendusi kasutatakse tõenäoliselt üle Eesti ja on väga tähtis, et info nende kontrollimise vajadusest jõuaks võimalikult paljude ühistute juhtideni. Jälgime olukorda ja oleme omalt poolt kõigi meie käsutuses olevate vahenditega toeks," sõna linnaosa vanem.

10. jaanuaril juhtus samas Kopli kortermajas ränk õnnetus, kus duši alla läinud 11-aastane Mihhail sai surmavalt raske vingugaasimürgituse.

Jaanuari lõpus toodi Tallinna lastehaiglasse väikese vahega kaks last, 10- ja 16-aastane, kes olid saanud vannitoa gaasiboilerist üliraske vingumürgituse. Mõlemad lapsed jäid tänu vanemate tähelepanelikkusele, kiiresti kiirabi kutsumisele ja arstide pingutustele õnneks ellu.

Keegi ei tea täpselt, kui palju on Eestis vanu ja hooldamata gaasiboilereid. Seadus paneb vastutuse korteri omanikule, kuid paljud isegi ei tea, et peaksid ise gaasikontrolli kutsuma. Gaasiboileri vanusest suurem risk on korralik euroremont, mis rikub ära vannitoa ventilatsiooni.