Kõvasti intriigi tõotab pakkuda teine veerandfinaal. Bigbank Tartu ja TTÜ on sel hooajal mänginud neljal korral ja kolmes vastasseisus on publikule pakutud mängu kogu raha eest. Tõelise trilleri pakkusid klubid karikasarja veerandfinaalis, kus TTÜ võitis esmalt võõrsil peetud mängu 3:2 ja läks korduskohtumist kodusaalis geimidega 2:0 juhtima. Järgmised neli geimi võitis aga Tartu ja pääses nelja parema sekka. Meelis Kivisild säras selles matšis koguni üheksa blokipunktiga.

Saja Liiga põhiturniiri esimeses ringis oli taas üks viiegeimiline lahing, mis lõppes sel korral TTÜ 3:2 võiduga. Ainus ühepoolne mäng oli veebruari keskel toimunud põhiturniiri teise ringi kohtumine, kus TTÜ teenis kolme geimi peale vaid 44 punkti ja jäi blokis alla 1:16.

Veelgi vürtsi lisab seeriale aga see, et tehnikaülikooli meeskonnas jooksevad platsile Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, kel praegu rannavõrkpalli kalendris väike auk. „Saame natukenegi teravdada TTÜ hambaid Tartu vastu. Seega trummid, pillid kätte ja läheme aitame TTÜ poolfinaali. Saalipalli pole küll alates oktoobrist puutunud, kuid ega rattasõitu ju ei unustata,” lausus duo koduleheküljel Tiisaar.

Bigbank Tartu peatreener Oliver Lüütsepp lisas: „TTÜ on olnud meie jaoks raske vastane ja kahe uue mehe lisandumisega nüüd veel ettearvamatum. Seoses sellega väheneb tavapärase vastasest lähtuva mängueelse analüüsi ja taktika paikapaneku tähtsus ning peame keskenduma veelgi enam oma mängule. Selles osas on jutud samad: emotsionaalne, aga distsiplineeritud mäng, vastase survestamine serviga ja pidurdamine blokiga.”

„Jäädes välja karikafinaalist ja Saja Liiga final four turniirilt, pole võistkond endale selleks hooajaks püstitatud eesmärke senini täita suutnud. Jäänud on veel kolmas võimalus ehk Eesti meistrivõistluste medal. Selle saavutamiseks peame mängima väga võistkondlikku ja heal tasemel võrkpalli juba esimesest veerandfinaalkohtumisest,” lisas Lüütsepp.

Põhiturniiri kaks paremat ehk Pärnu Võrkpalliklubi ja Tallinna Selver pääsesid otse poolfinaali.

Delfi TV leiad siit: tv.delfi.ee