Kuigi justiitsministeerium peab katsetama, kas ette näidatud meetod töötab, peaks see ministeeriumi enda teatel kõrvaldama vajaduse saada Apple’ilt abi.

Justiitsministeeriumi ja Apple’i vahel tekkis tõsine vaidlus teemal, kuidas ja millal peaksid võimud kasutama tehnoloogiafirmade kogutud ja säilitatud digitaalandmeid. Eelmisel kuul sai Apple kohtuorderi, milles nõuti, et firma nõrgendaks iPhone’i turvasüsteeme nii, et õiguskaitseorganite ametnikud saaksid ligipääsu selles olevatele andmetele.

Apple vaidlustas orderi, väites, et tegemist oleks libeda teega, mis sunniks firmat avama palju iPhone’e, mis seaks ohtu klientide privaatsuse ja toodete turvalisuse.

Apple’i tegevjuht Timothy D. Cook ütles, et firma ei taha olla iPhone’i krüpteeringu pärast välistusega tülis, kuid ei kavatse ka taganeda.

Kolmanda osapoole välja pakutud meetodi väljailmumine oli üllatus, sest valitsus on kohtus üle tosina korra kinnitanud, et suudab iPhone’i avada vaid Apple’i abiga. Seda kordas mitu korda 1. märtsil kongressi ees ka FBI direktor James B. Comey Jr.