Patrull rääkis mänguväljakul olnud lastega juhtunust ning selgitas, et teise löömiseks ei ole mitte ühtegi põhjust või selgitust. Kohal oli ka laps, kes väidetavasti mängukaaslast löönud oli. Patrull viis selle poisi koju ja andis üle lapsevanematele, et ka nemad oleksid kursis juhtunuga ning saaksid oma lapsega eraldi sel teemal kõneleda. Edasi tegeleb juhtunuga noorsoopolitsei.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis kiitis lapse asjalikku tegutsemist olukorras, kus vahetut võimalust mõnelt teiselt täiskasvanult abi saamiseks ei olnud.

"Oluline ongi, et lapsed mõistaksid samamoodi väikesest peale, et vägivalda ei saa ühelgi juhul sallida. Olgu rusikavõimu näitajateks noored või vanemad, juhtugu see öisel või päevasel ajal, koduseinte vahel või mänguväljakul. Hoolivuse üles näitamine, hädaabinumbril helistamine ja abi kutsumine on kiiduväärt tegu, eriti kui seda mõistab ning julgeb teha laps ning seejuures omaalgatuslikult," ütles Naidis.

Operatiivjuht lisas, et lapsed saavad tänapäeval õige vara mobiiltelefonide omanikuks ning paljud käsitlevad neid kordi paremini kui täiskasvanudki. "Lastelt tasuks siiski pärida igaks juhuks veelkord üle, kas nad teavad, kuidas ja millistel juhtudel hädaabinumbrile helistada. Lisaks selgitada, et nad ei tohi karta hädaabinumbrile helistamist, kui abi on kiiresti vaja," rõhutas Naidis.