Pooled leppisid kokku Ukraina peakonsuli Rostovis viivitamatus lubamises Savtšenko juurde.

Seoses Savtšenko tervise halvenemisega kutsus Porošenko lubama tema juurde Ukraina või Saksa arste.

Vene eriväelased Aleksandrov ja Jerofejev mõisteti Ukrainas 14 aastaks vangi koos kogu vara konfiskeerimisega. Kohus mõistis nad süüdi agressiivse sõja pidamises, terroriorganisatsiooni tegevuses osalemises ning terroriakti toimepanemises, mis tõi kaasa inimese surma.

22. märtsil mõistis Venemaa Rostovi oblasti Donetski linna kohus Savtšenko 22 aastaks vangi kahe Vene ajakirjaniku väidetava tapmise eest.

Porošenko: Putiniga õnnestus kokku leppida Savtšenko vabastamise kindel algoritm

Ukraina president Petro Porošenko teatas, et tal õnnestus Venemaa riigipea Vladimir Putiniga kokku leppida kindel algoritm Ukraina piloodi ja ülemraada liikme Nadia Savtšenko vabastamiseks.

„Eile algatasin ma telefonivestluse Putiniga. Esialgse hinnangu alusel tundub mulle, et meil õnnestus kokku leppida Nadia vabastamise kindel algoritm,“ ütles Porošenko UNIAN-i vahendusel.

„Nagu te teate, langetas kohus eile otsuse Vene GRU-laste Jerofejevi ja Aleksandrovi asjas ning see kohtuotsus avab kindlad võimalused vahetuse mehhanismi kaasamiseks,“ ütles Porošenko.

„Siiski paluksin ma väga kõigil vältida spekulatsioone selle kohta, naasmise aja ja mingite edasiste sammude kohta – see küsimus ei saa olla poliitiliste mängude vahend,“ sõnas Porošenko.