Tasavägised. Kalev ja Rapla kohtusid põhihooajal kaks korda ning mõlemad vastasseisud võitis pealinna klubi. Esimene mäng detsembri lõpus lõppes skooriga 80:73, teine veebruari alguses 85:82.

Raplal olid mõlemas mängus võimalused olemas, kuid vajalikel hetkedel olid Cramo mehed kindlamad ning pääsesid Raplast võitudega.

Mõlemast kohtumisest torkab silma Rolands Freimanise ja Rain Veidemani head esitused. Freimanis viskas esimeses mängus 15, teises 23 punkti, Veidemani arvele jäi mõlemas 21 silma.

Kuidas mängisid meeskonnad veerandfinaalides?

Kalev sai ilma suurema vaevata 3:0 jagu BC Valga-Valka/Maks&Mooritsast. Kõige tasavägisem oli seeria teine mäng, mille Cramo võitis kõigest ühe punktiga 88:87. Valgal oli võimalus isegi mäng võita, kuid Valmo Kriisa viimastel sekunditel tehtud vise ei tabanud.

Rapla vajas Rakvere Tarvast jagu saamiseks nelja mängu. Kõik olid ülimalt põnevad ja tasavägised kohtumised. Kõige kindlamalt tuli esimene võit tulemusega 86:78, kuid teises kohtumises saadi võõral väljakul napp, 74:72 võit.

Seeria kolmas mängus kuulus Rakvere Tarvale, kes alistas Rapla tänu viimastel minutitel tabanud kolmestele 85:82. Võidukorviks osutus Mario Paiste kolmene 14 sekundit enne lõppu. Viimane, neljas kohtumine, oli samasugune thriller. Rapla läks suurelt juhtima, kuid Rakvere Tarvas tuli vaikselt järele. Brandis Raley-Rossil oli võimalus saata mäng lisaajale, kuid ta kolmene lõpusireeniga ei tabanud ning Rapla sai 81:78 võidu.

Mida võib sellest paarist oodata?

Kui Rapla mängib väga hingestatult ning võitleb lõpuni, võib oodata väga põnevaid ning huvitavaid mänge. Valga näitas eriti seeria teise mänguga, et Cramot on võimalik haavata. Samuti pole teada veel, milline on Cramo seis vigastustega. Alar Varrak andis poolfinaalide eelsel pressiüritusel mõista, et seis pole kiita ning täna näeb, kelle ta saab platsile saata.

Raplal peaks samas kõik mehed vigastustest priid olema. Olulist rolli hakkab rünnakul kandma Devin Brooks, kes on hooaja teises pooles pärast William Artino lahkumist avanenud ning teinud imelisi esitusi. Teises kohtumises viskas ta Cramo vastu tervelt 26 sanga. Veerandfinaalis viskas ta keskmiselt 16,8 punkti. Tarva vastu oli suurim punktitooja 17,5 silmaga Maurice Kemp, kes peab ka Cramo vastu väga kõvasti mängima, et võistkonnal oleks võimalust Tallinna klubi vastu.

Kaitses peab Rapla kinni saama juba varem mainitud duo Rain Veidemani ja Rolands Freimansi. Meeskondade eelnevates omavahelistes mängudes on need kaks näidanud suurepäraseid esitusi ning lõpumomentidel on just nemad kaks otsustanud mängu Cramo kasuks. Samuti saab olema huvitav vaadata korvialust võitlust Shawn Kempi-Freimansi vahel.

Seerias on, mida vaadata. Samad võistkonnad läksid vastamisi ka eelmise aasta poolfinaalis ning siis võitis kuivalt 3:0 BC Kalev/Cramo. Siiski eelmise aasta tulemused nagu ka põhihooaja mängud ei loe midagi ning esmaspäeval algab kõik nullist.