1) Savisaar (venekeelsete valijate magent) usub, et kui toob starti kolm kunagi rahva poolt armastatud keskerakondlast - Lenk, Ernits, Tuus-Laul -, siis see aitab Rataselt hääli röövida. Tegu on karjuva valearvestusega, sest Ratase pooldajad näevad selle Savisaare sammu läbi ega toetaks iialgi eelpool mainitud triot. Pigem toob see samm Ratasel hääli juurde - rumal vandenõu on üldjuhul vastupidise tulemusega.

2) Esimese punkti jätk oleks see, et kolmik ütleb kõnepuldist: lõpuni me ei kandideeri ning palume oma hääled anda Savisaarele. Oleks üllatav kui nii ei lähe. Tuus-Laul on juba lubanud, et tahab kongressil rääkida, kuidas asjad on erakonnas tegelikult. NB! See ei pruugi olla objektiivne... Avalik tribüün on ka kolme kandidaadi üks olulisemaid võitlusvahendeid, sest kõnepuldis saavad nad Ratast ja teisi valgeid jõude valimatult ja grupiviisiliselt maha teha. Kõnesid peetakse tähestiku järgi - Ernits, Lenk, Ratas, Savisaar, Toom, Tuus-Laul. Nii on Ratase kõne hea uputada kurjuse, ärategemise ja lootusetuse vahele.

3) Kolmiku (loe: Savisaare) ainuke oponent ei ole Ratas. Väidetavalt ei ole Savisaar ja Yana Toom tandem ning Savisaare eilne ning mitmeti mõistetav avaldus Toomi toetuseks on pigem allaheitlik lootus, et Toom, kui ta peaks võitma, hoiaks teda erakonna juhtimise lähedal. Samuti võis Toomi toetamine olla nipp, kuidas kinnistada venekeelseid toetajaid enda juures.

4) Lengi ja Tuus-Lauli kaasamine on hea viis, kuidas viia tähelepanu olulistelt teemadelt püüdlikele õukonnanarridele. Muide, kas keegi on 7 päeva enne esimehe valimist lugenud Lengi ja Tuus-Lauli programmi, teese, hartat, põhimõtteid?

5) Kolmik on heaks tööriistaks ka enne valimisi. Kui lähtuda pariteetsusest, peaks Ratase, Savisaare ja Toomi kõrval kogu aeg sõna andma maailmavaatelistes küsimustes Lengile, Ernitsale ja Tuus-Laulile. Ka see aitab kaasa tähelepanu äravõtmisele Rataselt.

Esimees selgub 5. novembril Paides.