Ja alandused, mis saavad osaks Savisaare viimastele pooldajatele. Olgu selleks siis Peeter Ernits, kes kõrvaldati Tallinna TV saate „Vaba mõtte klubi“ saatejuhi kohalt, või teised Tallinna TV juhtfiguurid. Muidugi on kogu Tallinna TV propagandamasin muutunud sellega ülimalt naeruväärseks. Ja eks seegi teeb keskerakondlastele haiget.

Mida me peame arvama, kui Savisaare üht tulihingelisemat suuvoodrit Toomas Leppa kahtlustatakse kahesaja tuhande euro eest propagandaraha oma taskusse kühveldamises. Või siiski mitte, äkki toideti nii keskerakonda? Ja samasugune tulihingeline keskerakonna suuvooder Mart Ummelas? Ka tema on lahti lastud. Keskerakond ja selle propagandamasin muutuvad seeläbi iga tunni ja minutiga üha naeruväärsemaks. Keskerakondlased kurvemaks.
Keskerakond teeb muidugi ise kõik, et oma kannatusi suurendada. Võtame või lühiajalise äpardunud põllumajandusministri Martin Repinski, kelle kapp oli luukeresid nii täis, et need kukkusid sealt lausa kolinal välja. Värske peaministri otsustusvõimetus Repinski kohesel lahtilaskmisel suurendas ainult keskerakondlaste kannatusi. Muidugi oleks Ratas pidanud enne mõtlema, kui ta sellise inimese üldse ametisse pani.

Kasutan siinkohal võimalust ja palun Martin Repinski ees avalikult vabandust kõigi võimalike valeväidete eest, mida ma olen tema kohta kirjutanud. Ta osutus siiski härrasmeheks, kes ise ministrikohalt tagasi astus.

Aga mõned vastse peaministri kogenematusest tulenevad sammud on lausa koomilised. Näiteks see, et ta on põhjustanud keskerakondlasest majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni ning sotsialistist ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo vahel lausa igapäevase tuumasõja. Juba ajakirjandussegi on jõudnud teated, kuidas need kaks ei suuda jagada vastutusvaldkondi või ühes ruumiski viibida nii, et Urve Palo valitsuse istungilt lausa minema tormab.

Tagatipuks olevat Ratas mõtlematusest andnud oma erakonnakaaslasele Simsonile samas majas ruutmeetritelt suurema kabineti kui Palole. Paistab, et Ratas mõtles kohe riiki juhtima hakata, ent ei suuda oma kabinetiski naistevahelist rivaalitsemist taltsutada. Mida sellest küll mõtlevad lihtsad tööinimestest sotsialistid ja keskerakondlased?
Ühelt poolt peaminister hoiab omadest kinni viimse veretilgani (Repinski juhtum) ning teisalt ei oska ta omasid hoida (Mihhail Stalnuhhini areenilt lahkumine).

Mida aga arvata Mailis Repsi tõdemusest, et Keskerakond ei julgenud tühistada koostööprotokolli Ühtse Venemaaga. Mida tähendab, ei julgenud? Kas kardetakse Kremli viha ja kättemaksu? Või mida? Sellega ta ju tunnistab, et keskerakonda juhitakse Kremlist. Et see leping toimib, näitab see, et juhtivaid keskerakondlasi, nende eurosaadik Yana Toom halvustab päevast päeva meie kaitsetahet ning jutlustab putinliku Venemaa ideaale.

Keskerakond vajab puhastumist. Puhastumine algab Ühtse Venemaaga sõlmitud koostööprotokolli tühistamisest. Kuni koostööprotokoll kehtib, kuni juhtivad keskerakondlased õigustavad Venemaad ning naeruvääristavad meie kaitsetahet, kuni püütakse meie koolisüsteemi lõhkuda ja taastada nõukogudeaegne rahvuste eraldatusel põhinev koolisüsteem, kuni viimase võimaluseni ei taheta näha erakonnaliikmete kappides luukeresid, seni on ikka tegemist endise savisaarliku keskerakonnaga.