Üks kannatanu rääkis, et märatsev mees pääses välja, kui meditsiinitöötajad avasid kinnise palati ukse. Mees hakkas inimesi ükshaaval peksma, viga sai kuus töötajat ja viis patsienti. Ründaja kannatanuid ei valinud – hoope said ohvrid hoolimata soost ja vanusest, ka väga eakad patsiendid. Osakonnas, kus viibis toimetusega rääkinud patsient, tegutses ründaja umbes 15 minutit. „Selle ajaga oli kõik puruks ja laiali pekstud. Kõik, mis ette jäi, lendas maha ja puruks,” sõnas kannatanu.

Haigla juhataja Marek Seeri sõnul said kannatanud paljakäsi rünnanud patsiendiga rüseledes põrutusi ja marrastusi. Praegu on haiglas olukord rahulik, keegi ohus pole ja haigla jätkab tavapärast tööd.

Juhtumiga tegeleb politsei, kes algatas kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad kehalist väärkohtlemist ehk kellegi löömist ja tervise kahjustamist, kui see on toime pandud korduvalt, ja rünnet politseiametniku vastu. Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Milvi Väina sõnul selgitatakse menetluse käigus ühtlasi välja, kas isik on süüdiv või süüdimatu.